4. juni 2016

Hvilket dyr er jeg?

I laaaang tid har vi til aftensmad leget 'Skibet er ladet med et ord'. En leg hvor vi har skiftes til at tænke på en ting man kan se i stuen, sagt begyndelsesbogstavet og så har de andre skulle gætte hvad det er der blev tænkt på.

Først her for nylig er det gået op for mig at legen jeg beskriver herover, jo slet ikke er 'Skibet er ladet med...'. :-D I 'Skibet er ladet med...' gælder det jo om at sige så mange forskellige ord i en eller anden kategori, med det samme begyndelsesbogstav.

For tiden leger vi 'Tænk på et dyr', hvor man ja,... tænker på et dyr som de andre så kan stille spørgsmål til og tilsidst gætte.

Gættelege er rigtig gode for ordforrådet og så er de sjove.
Et af de allerbedste brætspil, efter min mening er gættelegen 'Hvem er hvem'. Jeg har spillet det siden jeg gik på fritidshjem og nu har vi både et herhjemme og et jeg bruger til undervisning.

For nylig faldt jeg over en app, hvor man kan spille en gættelegen.
Hvilket dyr er jeg? (8 kr) og gratis udgaven, hvor man skal gætte dyr.
Hvem er jeg? (8 kr)  og gratis udgaven hvor man skal gætte personer.
I gratis udgaverne kan man spille mod komputeren. I betalingsversionerne kan man også spille 2 player.

Spillet er oversat til (forholdsvis google-translated) dansk (eller er det bare norsk?), men børn der ikke kan læse kan også godt spille det med lidt hjælp i starten. De skal bare lige lære hvad de forskellige illustrationer betyder (ex har den vinger? er den mønstret?). Det kan også være lidt svært i starten at holde styr på om det er din tur eller modstanderens tur. Man vender sig til det, men nogle børn vil skulle have hjælp til dette længere. I det hele taget er designet ret rodet, men appen er også gratis/tæt på gratis.

Se andre ugens apps - lige her.

400x40000bb.png 400x40000bb.png 

http://www.minkusinemaria.dk/search/label/Ugens%20app

Jeg har puttet Hvilket dyr er jeg? og Hvem er jeg? på listen over anbefalede spil apps til børn - lige her..