20. marts 2017

Matribus regnespil

Da jeg var på Danmarks lærings festival tidligere på måneden fik jeg en masse gode ting med hjem.
Du kan se noget af det i Instagram opslaget HER.

Jeg købte blandt andet et matematik brætspil der hed Matribus, som så rigtig godt sjovt ud.
Nu har mig og Bjørn og Adam spillet det nogle gange, og det er rigtig godt.
Det er nemt at lære og får én til at lave hovedregning, tænke strategi, tænke i sandsynligheder og regne flere træk fremad.

 
 

Man er 2 om at spille spillet, den ene er rød og den anden er blå. Det gælder om at få lagt 3 brikker på stribe, 3 gange. Hver gang man har tur slår man med en terning og kombineret med tallene på pladen, samt de værdier man tidligere har ramt, forsøger man at addere sig til et sted at lægge sin brik. Man forsøger hele tiden at forudse, hvor man på sigt får brug for at lægge en brik, både for at vinde og for at stoppe den anden i at vinde. Så man få lavet en masse små additioner i hoved, hver gang man har tur, i forsøg på at finde det bedste træk. Turene går dog forholdsvis hurtigt og en runde varer ikke længere end man godt gider at spille flere i træk.

Det hedder fra 9 år og det passer meget fint synes jeg. Bjørn der går i 3 klasse (og er bedre til hovedregning end mig) synes det var sjovt og lærte reglerne efter 3 ture.

Spillet kræver at man kan lægge tal sammen i hoved op til en sum på 18. Dette har Bjørn let ved, men han kan godt have svært ved at overskue visuelle strukturer, så det er samtidig en fin øvelse i at se og holde fast i rækkerne mens han laver udregningerne.


Spillet er lavet af Louise som er lærestuderende - og sjovt nok ikke engang med matematik som linjefag. Og hun har været så flink at give mig et spil til at give væk her på bloggen.

Du deltager via Rafflecopteren nederst her i indlægget. Ved at:
  1. logge ind
  2. udføre en eller flere af opgaverne
  3. gå tilbage til indlægget her og snup loddet
Jo flere lodder jo større chance for at vinde.
Jeg trækker vinderen d.1 april 2017.

Og hvis du ikke vil tage chancen og hellere bare vil købe det, så koster det bare 205 kr, fx lige HER.

Via kickstarter projekt HER, bestilte jeg sidste år et matematik spil TinyPolkaDot, som passer til de børn der ikke er gamle nok til Matribus endnu. Det har vi modtaget nu og det er også et rigtig fint mængdeforståelse, talforståelse, talrækken, cifre, grundlæggende addition (lægge sammen) og subtraktion (trække fra hinanden).Kassen indholder en masse forskellige kort, som man bruger på kryds og tværs til at spille de 16 forskellige spil der er regler med til. Mange af "spillene" er mere lege end spil, men grænsen er jo flydende og jo mere legende et spil er jo sjovere er det for små børn.

I 2018 ligger læringsfestivallen 6-7 marts og jeg tænker helt klart at jeg skal med igen. I år var jeg lidt nervøs for om der ville for meget af det samme som året før, men der var masser af nyt og nåede endda ikke hele vejen rundt i udstillingen på den tid jeg havde.

HER og HER kan de se de 2 indlæg fra da jeg var på festivallen i 2016.

a Rafflecopter giveaway