21. juni 2017

Sommerbørn med overblik

Sommerferien er næææææsten over os.
Så i går udfyldte vi Bjørn og Cleos sommerkalender, så de bedre kan forholde sig til sommerferieperioden, både længden og hvornår de skal hvad.

Du kan hente MinKusineMaria's sommerferie børnekalender HER
Sommerferie kalenderen er bare månederne: Juni + Juli + August fra min fulde års børnekalender.

http://selz.co/4JKBaEpNM

Som Cleo sagde: "årh det var godt! de voksne spørger mig næsten hver dag hvad jeg skal i sommeferien" og det er jo et oplagt samtale emne, som nu bliver noget nemmere at forholde sig til og deltage i. Hvis Cleo havde sprogligevanskeligheder, havde jeg måske endda givet hende en kopi med i børnehave så de havde noget at tale sammen udfra - kontekst kontekst kontekst.

Jeg tænkte egentlig at Franka var for ung til at have sin egen kalender (2 år), men når alle 2 andre i hendes optik "fik noget" og hun kunne se at vi havde en masse opmærksomhed, interesse og glæde ved at udfylde kalendrene, ville hun selvfølgelig også have en. Det kunne jeg jo nok at sagt mig selv. Så i morgen får hun også en, så må vi se hvordan det går. Men det kan måske lette hendes forståelse en smule af en lidt mærkelig sommer hun står overfor. Hun skal nemlig stoppe i vuggestue, blive passet af nogle familiemedlemmer, have ferie og så starte i børnehave... BØRNEHAVE!

I år er første år Bjørn foretrak at vi bare skrev hvad han skulle i stedet for at tegne det. Så det gjorde han på sin. På Cleos kalender var det i år mig der tegnede noget som vi blev enige om betød fx "børnehave", "mormor" og "loppemarked", fordi tiden var lidt knap i går aftes, så vi gjorde det mens hun var i badekar. Her til morgen har hun så tilføjet detaljer, farvet lidt og lavet lidt ekstra tegninger. Det hun gør i der er jo i virkeligheden at tage kalenderen til sig, ved at gøre den til hendes. Hun kunne ikke rigtig finde et godt sted at hænge den op, så det har vi aftalt vi gør i morgen tidlig.

Det kan ikke blive i aften, for der er jeg nemlig på vej hjem fra Viborg, hvor jeg i dag skal holde Core Vocabulay Therapy oplæg. Måske har du set at oplægget i Viborg og København er fyldt op, men der er stadig plads på oplægget i Middelfart - se mere HER.

Sommerbørnekalenderen finder du gratis i min selz butik lige HER.