6. juni 2017

Lidt til boghylden - VIND

Da jeg var til Danmarks læringsfestival tidligere på året, købte jeg en masse bøger super billigt hos Turbine forlaget.

De bøger de tager med til læringsfestivallen er vist dem der er ved at udgå eller være udsolgt fra forlaget. Hvilket virkelig må være et bevis for hvor mange gode børnebøger der må udkomme hvert år. For hvert år har jeg fundet masser af nogle virkelig gode titler i deres stakke.

Nogle af bøgerne købte jeg lidt ekstra af (man kan altid bruge en god bog i gavekassen), så jeg nu også kan lave en lille giveaway - yay!

Du kan vinde hele den lille bogpakke på 4 bøger, som du kan læse om under billede.

Jeg trækker lod om bøgerne onsdag d.14/6 kl.12 og du deltager ved at kommentere lodtrækningsbillede enten på Instagram (HER) eller Facebook (HER).
At holde sine bøger for sig selv er lidt ligesom at lime LEGO sammen, derfor skal du i din kommentar tagge en person, som du vil give minimum 1 af de 4 bøger til.


Den store bog med billeder fra hele verden - Ole Könnecke
En stor og rolig billedordbog uden handling. Bogen handler om dyr der lever forskellige steder i verden, i forskellige miljøer og der er mange ting og sager og dyr på hvert billede. En god ting er at bogen kommer lidt ud i det mere sjældne dyr, hvilket er rigtig godt for samtalen omkring bogen - hest, ko og slange er nemlig overstået forholdsvis hurtigt.

Supermarie er på vej - Guido van Genechten
En mariehøne redder forskellige dyr i knibe. Teksten er kort men den indeholder en masse sjældne ord, som børnene sikkert ikke kender, men kan forklares ud fra handlingen. Jeg faldt lige over at Skive kommune har bogen med i et Mariehøne-tema og derfor lavet et oplæg til dialogisk læsninge af bogen og generelle Mariehøne-tema aktiviteter og bøger, som du kan hente gratis HER.

Hovsa! - Leo Timmers
En lidt skør bog både i tegnestil og handling. En gris ser sit snit til at køre ned af en stor bakke på kælk. Men er ved at køre ind i en masse andre dyr, som den lige nøjagtigt undgår. Har god fokus på forholdsord.

Paraplyen - Ingrid & Dieter Schubert
En bog uden tekstom en hundder flyver afsted på eventyr med en rødparaply
Bøger uden ord er en god måde at løsrive forældre fra den stive højtlæsning af tekst og kan gøre det nemmere for den voksne at følge barnet og gøre fortællingen mere dialogisk.

Alle bøgerne passer til børnehave alderen, men lidt mulighed for afstikkere op i indskolingen og ned i vuggestuen afhængig af hvordan man lægger opmærksomeheden og dialogen i oplæsningen.

Se indlæg fra da jeg var på læringsfestival i 2016 HER og HER.
I år var jeg lidt nervøs for om der ville være for mange gengangere fra 2016, men det synes jeg bestemt ikke der var, så skal klart med igen i 2018, hvor det er d. 6 -8 marts, se mere HER.

Held og lykke!