9. december 2017

Tekstbaseret Julematematik med visuelt opdelt struktur


Jeg ved ikke om i kender det...

Det er tit de samme anbefalinger jeg kommer med igen og igen, i forhold til de skolebørn jeg møder. Det er for eksempel rigtig til at jeg hører mig selv sige at opgaver i alle fag:
  1. deles op i mindre enheder
  2. får struktur og mål, der tydeliggøres/gøres mere eksplicit for barnet
  3. støttes visuelt
Dette kan man blandt andet gøre ved at bruge faste skabeloner der guider barnet både ind og ud af opgavernes forløb.
Efterhånden samlet mig en del forskellige skabeloner til arbejde med ordforråd/semantik, men også til matematik. Der er nemlig mange børn med sproglige vanskeligheder, læsevanskeligheder eller kognitive vanskeligheder, som får vanskeligheder med matematik efterhånden som matematikopgaverne bliver mere tekstbaserede matematik (imodsætning til de opgaver, hvor der bare står nogle tal og nogle tegner der viser dig hvad du skal gøre ved tallene).


I dag så jeg de sødeste juleregnehistorier, som man kan hente helt gratis hos Matematiknørden lige HER. (OBS man behøver ikke logge på OneDrive for at downloade, bare luk popuppen, hvis du ikke bruger OneDrive).

Det er 10 små addition og substraktions opgaver til 1-2.klassetrin, som alle sammen har juletema og illustration.

Opgaverne er tekstbaserede men kommer med en skabelon, som minder meget om den jeg plejer at anbefale, til at dele opgaven op i mindre dele og på den nemmere forstå hvad opgaven kalder på, hvad matematikken skal gøre, hvordan den gør det og kommer frem til et resultat.

Trine Klavsen som har FB siden Matematiknørden starter opgaverne med et eksempel, så de 10 opgaver er lette at gå til.En rigtig lille god julehygger :-)

Og en god skabelon, hvis du ikke har sådan en i forvejen :-)

Hvis du gerne vil have flere Matematik opgaver, så har Trine en profil HERBubbleminds (som er lidt en dansk mini TeachersPayTeachers)

test