25. juli 2018

Thumbnails og redigering af videoer til YouTube
- og verdens nemmeste tomatsuppe i Vitamix blender

Det sidste stykke tid har jeg haft det ret sjovt med at lave flere videoer til min YouTube kanal.
Nogle af videoerne bruger jeg i indlæg her på bloggen, men andre når jeg ikke også at skrive om.
Du kan blive subscriber på min YouTube kanal HER, så du ikke går glip af videoer.
Det vil jeg klart anbefale at du gør.

https://itunes.apple.com/dk/app/enlight-videoleap-video-editor/id1255135442?mt=8&at=10lPzD&ct=Videoleap

Jeg forsøger at lave lidt forskelligt, for at se hvad der er sjovt at lave og for at afprøve nogle forskellige metoder og videotyper. En app jeg har købt og været rigtig glad for til at klippe/redigere videoer med er Enlight Videoleap (Gratis/IAP). Jeg har givet 288 kr for 1 års abonnement og det er jo noget dyrere end de apps jeg tidligere har brugt til at redigere; iMovie (gratis) og Pinnacle (79 kr). Men det er altså også en del sjovere og der er mange flere muligheder. Derfor er den ugens app


I nogle af videoerne kan I se hvordan det foregår når vi laver forskellige helt hverdagsagtige ting med indbygget sprogstimulering hjemme hos os. Det er blandt andet dem som er samlet i playlisterne "En helt normal dag" eller "Sprogstimulering i hverdagen".

Ligesom jeg er vild med apps og den slags ting, er jeg også lidt vild med andre gadgets og maskiner - heriblandt køkkenmaskiner. Derfor har vi for et stykke tid siden købt en Vitamix blender, der er super kraftfuld. Vi bruger den mest til smoothies og hjemmelavet frugtis, men den har også en suppefunktion, som vi har prøvet. Det var så nemt og lækkert at jeg lavede videoen herunder sammen med Bjørn.


Som du kan se har jeg også haft det sjovt med at lave thumbnails (de billeder som er den forsiden til hver video) til de videoer jeg har lagt op. Til at lave thumbnails bruger jeg gratis udgaven af photoudgaven af Videoleap, nemlig Enlight Photofox (Gratis/IAP) og så Vimo (Gratis/IAP 39 kr) som er en app jeg tidligere har brugt til at klippe video med fordi jeg så godt kan lide deres udvalg af skrifttyper.

Tit laver jeg flere forskellige thumbnails, når jeg først kommer i gang og så kan det nogle gange være svært at vælge. Herunder er 4 næsten ens, men forskellige thumbnails fra en video jeg lagde op for et stykke tid siden: "Baby bugtaleren" (HER). Den er en af flere sjove videoer jeg har samlet, som især logopæder (og lingvister og pædagoger og lærere og nok en del andre) vil grine af (HER).

https://www.youtube.com/watch?v=Bc5z1EmU3Fw&index=6&list=PLHjH-uQQcW1aOl7CU_HP-KY1m7iwwfZ0I

https://www.youtube.com/watch?v=Bc5z1EmU3Fw&index=6&list=PLHjH-uQQcW1aOl7CU_HP-KY1m7iwwfZ0I

https://www.youtube.com/watch?v=Bc5z1EmU3Fw&index=6&list=PLHjH-uQQcW1aOl7CU_HP-KY1m7iwwfZ0I

https://www.youtube.com/watch?v=Bc5z1EmU3Fw&index=6&list=PLHjH-uQQcW1aOl7CU_HP-KY1m7iwwfZ0I

Hvilken en af Baby bugtalerne kan i bedst li?
Svar i en kommentar herunder.

Se mine andre anbefalinger af "Kreative apps" på listen HER

Og kom så ind og subscribe på kanalen HER :-)