27. april 2020

HUN / HAN opgaver i TinyTap

I et stykke tid har jeg haft nogle spil liggende på min iPad, som jeg ikke rigtig har haft delt med jer, fordi de lå som et spil inde i TinyTap appen, som i en længere periode har haft nogle problemer med adgangen og nogle bugs.

Men der er kommet nogle ændringer og fix'es i de seneste par opdateringer som har gjort at jeg godt synes jeg kan anbefale at bruge den igen.

HER er de, helt gratis.
https://selz.co/Gk6TDy3

Jeg har brugt TinyTap meget (se indlæg HER) forholdsvis uafbrudt, men jeg er også rigtig godt inde i appen, så det er forholdsvis nemt for mig at finde rundt, finde på work-arounds og se hvornår det er appen der driller og ikke mig der trykker forkert. Læs lidt mere om gratis brug af TinyTap under videoen...

Materialet er en række af HUN / HAN aktiviteter der gør at børn først bliver præsenteret for pronomen for en af hankøn og en af hunkøn (det plejer at være den sidste de mangler at bruge, jeg giver patriarkatet skylden), så skal bruge pronomen til at skelne mellem hvilken af de 2 børn der er tale om og så til sidst sammen med en voksen øver sig i at sige de samme sætninger selv, hvor pronomen indgår.

Du finder materialet HER. Jeg har valgt at lægge det ud som et gratis/pay-what-you-want produkt, men når du alligevel er inde min selz butik er du meget velkommen til at se om der er noget andet derinde du kan bruge.Jeg ved, at der er en del af jer som har oplevet at få pop-ups omkring TinyTap abonnements, der gør at de har troet at det koster penge at bruge TinyTap. Det gør det ikke i udgangspunktet, det kommer an på hvilke spil man vil spille. Hvis man er dansker og vil spille mine spil eller lave sine egne spil, så behøver man ikke noget abonnement. Man skal oprette en konto (hvor du ikke behøver give dit kort nr) og logge ind, men altså kun købe abonnement, hvis man ønsker at spille premium spillene.

Hvis du som premium-bruger (det er jeg og du kan også blive det, hvis man skriver til dem at man er underviser kan de lave din konto om til premium, men det er heller ikke nødvendigt for at bruge TinyTap) deler et link til en aktivitet med andre vil de kunne spille det gratis, selvom det er premium spil.

Så hvis du får en pop-up der nudger dig til at købe et abonnement, så lukker du bare pop-uppen på krydset i hjørnet, det er hvidt så det kan være lidt svært at se, men det er der (undtagen på iPhone der var en periode et problem med at krydset manglede, så man skulle tykke på det allernederste grå tekst, men jeg har ikke tjekket fornylig og denne bug (fejl) er væk).

Vælger man at bruge TinyTap skal man dog måske også være beredt på at der løbende kan komme bugs eller ændringer i betalingsmodeller eller lignende igen. TinyTap er rigtig gode og hurtige til at finde på nye ideer og hele tiden udvikle videre på deres app, bagsiden er at nogle gange kommer de nye smart opdateringer ikke helt lige så hurtigt som de fix'es der skal ordne de bugs disse smarte nye ting skaber. De afprøver også forskellige muligheder for at dele, anvende og betale for deres app, hvilket har gjort at man lige pludselig ikke har kunne det man kunne før, men hver gang jeg har oplevet dette har det vist sig der var en anden måde man kunne gøre det sammen, det har bare krævet lidt tid (enten for mig at opdage eller for dem at fix'e) hver gang.
Jeg synes klart appen er det værd og deres komination af muligheder, design, stabilitet og flow gør at det på trods stadig er en af mine yndlings apps til logopædiske materiale.