28. august 2012

Giveaway - Skolestil

Denne uges app giveaway er Skolestil.


Med den svenske app Skolestil kan børn øve sig i at skrive ord og sætninger, og få støtte via automatisk oplæsning af de ord han/hun skriver.

Hvis man bruge appen, mens man er tilsluttet internettet så vil Skolestil's talesyntese læse det ord op der lige blev skrevet, hver gang barnet tapper mellemrum. Når barnet sætter et punktum, læser Skolestil's talesyntese automatisk alt hvad der er blevet skrevet siden forrige punktum op.

Hvis man yderligere tænder for iPads indbyggede talesyntese (se Skolestil's instruktion her) kan man få læst ord op selvom man ikke er tilsluttet internettet, ved at dobbelt tappe på dem og vælge "læs op" eller større teks stykker ved at markere dem og vælge "læs op". Ligesom man faktisk kan med al tekst når man har tændt for "Læs det valgte op" i "Tilgængelighed" menuen i "Indstillinger" - se mere om disse muligheder her.

Der er en stavekontrol i Skolestil, som man kan slå til og fra, men man kan ikke høre ordet inden man vælger det så det er begrænset, hvor stor en hjælp stavekontrollen er.
Jeg har kun kunne tænde for "Bogstavslyd" funktionen, som jeg ellers rigtig gerne ville prøve, da barnet så langsomt kan lytte sig frem til hvordan ordet staves (se video her) når jeg har iPadden indstillet til dansk. Men jeg skal høre Karin hvornår denne funktion er klar på dansk og så opdaterer jeg lige :-)

Talesyntesen lyder som talesyntese nu engang gør, men børn kan sagtens få en masse ud af appen både når de skriver enkelt bogstaver og når de begynder at skrive hele ord og sætninger.Husk at sætte din iPads generelle sprog indstilling til Dansk (se hvordan her), ellers vil både Skolestil og iPaddens talesyntese tale engelsk (eller det sprog du nu har sat sprog indstillingen til).
Men på denne måde kan appen også bruges til børn der er ved at lære Engelsk, Fransk, Tysk eller Svensk.


Appen koster normalt 18kr,
men herunder finder du 4 koder, som det bare gælder om at være hurtig og snuppe:
Edit: alle koder er taget :-)

Hvis du skulle være så heldig at få en kode, må du meget gerne lige skrive en kommentar til dette indlæg eller på Facebook posten her, samt meget gerne skrive en anmeldes af Skolestil i AppStore når du har prøvet den.

God fornøjelse!

Se alle de apps jeg anbefaler på siden her.