14. november 2012

Læs og lån e-bøger gratis via biblioteket

Det er super smart og let, men det er ikke sikkert at det bliver ved med at eksistere som det er nu. Så skynd dig ind og prøv e-reolen!

eReolen er et samarbejde mellem en masse kommuners biblioteker (se her om du kan låne) og flere forlag m m. Hos eReolen kan du låne e-bøger online. Så ja du kan sidder derhjemme, finde en bog du vil låne, logge ind med dit biblioteks login, låne bogen, downloade den til din tablet (eller computer) og gå i gang med at læse.

Du kan både låne og læse via iPad, Android og din PC (klik på dit medie og se eReolen's udmærkede instruktionsvideoer). De har både bøger for voksne, småbørn, større børn, unge og begynderlæsere. Vi skal fx helt sikkert ind og låne nogle af Ole Lund Kirkegaards bøger som lydbøger da Bjørn er begyndt at synes om fx GummiTarzan.

På det seneste har der været en del debat om siden (se fx her og her) og man må håbe at de virkelig finder en løsning der fungerer for alle parter. Som bruger ville det i al fald være trist, hvis noget der har en så forholdsvis gnidningsfri brugeroplevelse skulle forsvinde...

eReolen er blot endnu en grundt til at vi elsker biblioteket - læs indlægget her.

Andre gratis e-bøger
Hos ChildrensBooksForever kan du også finde nogle e-bøger du kan læse gratis. Bøgerne findes på flere sprog så det kan evt også bruges til fremmedsprogsindlæring.

LæsBøgerOnline kan du gratis læse det lille Familieforlagets e-bøger. Bøgerne læses online i browseren. De har en speciel kategori med bøger med lix 4-6. Hvis du kan lide siden og deres bøger kan støtte dem ved at købe deres bog-apps i iBookstore til 12 kr stykket.

Læs også:
Indlægget om e-bøger og bog apps til begynder læseren - klik her
Indlægget om at læse elektroniske børnebøger på iPad - klik her for del 1 - klik her for del 2