1. november 2012

Apps med minispil

Er der noget bedre end en schweizer-kniv, et kinderæg eller... én app med flere forskellige små spil i?

Jeg synes i al fald det er super og Bjørn elsker det også. Mange apps er ganske gode og sjove, men måske ikke lige noget man gider sidde og spille i timevis (som man gør med fx Plants vs. Zombies eller AngryBirds). De ender derfor let med at være lidt dyre, hvis man regner minutprisen ud.

Her er 4 apps der alle indeholder flere forskellige små minispil. Apps med minispil er rigtig smarte, man kan spille et ok sjovt lille spil der måske ikke er særlig avanceret, indtil det ikke er sjovt mere og så kan man gå videre til det næste uden at blive ruineret. Mindre børn kan selvfølgelig spille disse spil forholdsvis længe. Større børn synes ofte det er sjovt, at de efterhånden kommer til at kende de figurer der går igen.

JellyToons Toddler Skills: Bobo's Birthday Challenge (Gratis/8 kr)
Denne app er gratis lige nu (oktober 2012), men jeg er ikke sikker på hvornår den går tilbage til at koste 13 kr, så skynd jer at snuppe den!

Bobo er den søde lille røde fyr (her til højre) der har fødselsdag i dag (ja hver dag!). Hans 6 venner gemmer hver på 1 lille spil.
Spillene er meget korte og meget lette. Og træner hhv observations evner, logik, form + farve genkendelse og matching og finmotorik.

Jeg må indrømme at jeg faktisk ikke helt forstår hvorfor, men hver gang Bjørn spiller dette spil, bliver han ved overraskende længe! Men hvis der er noget han elsker så er det at få gaver og samle på ting. Og hver gang man har spillet et af spillene 3 gange får man lov til at vælge 1 af 3 gaver. Gaven blir pakket op og man ser hvilket klistermærke man har fået. Efterhånden som man spiller, samler man flere og flere klistermærker. Disse klistermærker samt muligheden for at øve sig på de engelske tal, holder ham tilsyneladende fanget.
Appen er kun på engelsk, men det er til at forstå hvad man skal gøre selvom man ikke forstår engelsk.

Som en ekstra feature kan man i indstillingerne trackke barnets fremskridt i graf form.

 
 
Spielplatz/Playground/Lekplats 1 Lite (Gratis)
Heldigvis er der overhoved ikke brug for at kunne læse det der står, for at kunne spille de små spil i denne app. For selv om man kan vælge "Dansk", som sprog i denne app's indstillingerne, så kan det desværre ikke kaldes dansk det man får. Nok nærmere en blanding af Svensk, Tysk, Engelsk og Dansk. Det er næsten underholdende i sig selv, men som sagt er sproget heldigvis ikke vigtigt for at forstå hvad de små spil i denne app går ud på.

Der er hele 12 forskellige (!) små spil i denne app, og de fleste af dem er rigtig fine og gode små spil og opgaver. Hvert af spillene har 1-3 levels/opgaver/liv/tegninger, men hvis man synes om spillene skal man klart købe den fulde version af Spielplatz 1 til 55 kr, så får man nemlig en masse mere af samme indhold. I videoen herunder kan du se de forskellige små spil/opgaver, der alle er genkendelige og så simple at selv 3 årige børn selv vil kunne regne ud hvad det gælder om.


Spielplatz/Playground/Lekplats 2 Lite (Gratis)
Fra samme udvikler og med et lignede koncept som Spielplatz 1. Der er kun 4 spil i denne app, tilgengæld er opgaverne mere avancerede, så man kan bruge længere tid på dem og bruge appen med større børn.
Både Spielplatz 1 og 2 har en timer funktion, så man selv kan indstille hvorlænge barnet på spille. Timeren tæller ned i hjørnet af skærmen og når tiden er gået får man besked og spillet stoppes. Hvis man vil spille videre herefter skal man blot holde fingeren stille på skærmen i 5 sekunder. Timeren forhindrer heller ikke barnet i at gå ud af appen og vælge en anden app. Så timeren skal mere ses som en venlig reminder om tiden end en børnesikring.

Spielplatz 2 findes også i full version med flere valgmulilgheder og 2 yderligere spil til 29 kr, og den er man næsten nød til at have hvis man vil spille andet end kryds-og-bolle-spillet - se billede herunder:
Spielplatz 2

MegaMix (13 kr)
Vi har fået denne app på et tidspunkt hvor den var gratis, normalprisen er 13 kr. Der er tale om 6 små spil og appen er lidt sjov fordi den er så retro i det grafiske look, men jeg ville nok holde øje med appen (se her hvordan jeg bruger appshopper til at holde øje med app-priser) og se om den ikke kom på tilbud igen på et tidspunkt. Spillet hvor man hiver rockmusikere op på en scene og høre dem spille kan jeg bedst li.


Hovsa og venner (13 kr)
Hos de 4 figurer (hvis man tæller de 2 ugler som 1) i Hovsa og venner, kan man vælge mellem 2 forskellige spil, hvilket giver i alt 8 minispil i denne app.
Jeg bliver skør af, at figurerne taler så meget og af der heletiden er musik. Bjørn er ok med dette og man kan selvfølgelig mute, men vi er også lige ved at være på Pixeline niveau (Pixeline forgår KUN med hovedtelefoner på herhjemme).
Selve spillene er alsidige og forholdsvis hurtige hver især. Barnet kan både arbejdet med tal, bogstaver, finmotorik, farvelægning, sætte elementer sammen og spille huskespil. Hvis dit barn er vild med Pixeline og Oline spil vil han/hun elske denne app.

Det minispil vi har spillet mest, er det hvor man øver sig i at skrive bogstaver og i at genkende grafemerne. Der findes rigtig mange apps, hvor man kan øve sig i dette, men meget få hvor det foregår på dansk. Bjørn "skriver" både med sin finger og med en stylus jeg har købt.
Vi har fået vores eksemplar af Hovsa og venner af Egmont og det har du nu også muligheden for!
Jeg trækker nemlig lod om hele 4 promotion koder til Hovsa og venner søndag d.18 november.

Det eneste du skal gøre er at tilmelde dig i Rafflecopteren herunder og snuppe det antal lodder du ønsker og udfører opgaver til. Hvis du ikke ved hvordan du udfylder en Rafflecopter, så se indlægget her.
Held og Lykke!

a Rafflecopter giveaway