6. april 2013

Print papir himmelsten-spil

Vi har valgt ikke at have nogen spilkonsol (PlayStation, Wii, XBox m m) hjemme hos os, fordi vi spiller så meget andet og både vi voksne og Bjørn har venner, hvor Bjørn kan prøve at spille det, hvis der er.

Skylanders element cookies fra Etsy

Det sidste 8 måneder har Bjørn nærmest kun leget Skylanders-lege.
Til dem der har boet under en sten eller bare ikke har mødt Skylanders. Kan jeg fortælle at det er et voldsomt populært adventure konsolspil, med forskellige væsner man kan styre rundt i en adventure verden. Hvilket væsen man er bestemmes af, hvilken fysisk figur man placere på en lysende portal som er tilsluttet konsollen. Der findes små 50 forskellige figurer der er inddelt i 8 forskellige elementer (vand, teknologi, jord, magi, ild, udød, plante og vind), som hver har deres symbol, styrker og svagheder. Den vågne læsere kan nok også godt regne ud at spillet let kan gå hen og blive lidt af et dyrt udstyrsstykke...


Vi har leget Skylanders rigtig meget, uden rent faktisk at købe og spille selve Skylanders spillet. Det har vi gjort ved at "lege rundt om spillet", ligesom vi også har gjort med fx Ninjago. En løsning både vi, Bjørn og vores bankkonto har været glad for. Her er nogle af de måde vi leger:

 • Skylanders rollelege og slåskampe (ligesom han gør med sine venner i børnehaven)
 • Diskuterer fordele og ulemper ved forskellige elementer og figurer
 • Bjørn fortæller mig historier om Skylanders, både noget han har fået læst op, forløb eller information han har fået fra selve spillet når han har været hos venner og gengivelser af noget andre har fortalt ham om Skylanders
 • Læser i Skylanders klistermærkebog
  (se indlægget her, om hvordan vi laver vores eget Ninjago vendespil, vi har også lavet vendespil med Skylanders)
 • Leger med, spiller og sorterer Skylanders samlekort - 10 kr pr pakke
  (se indlægget her, hvor Bjørn leger med Ninjagokort på en alternativ måde)
 • Tegner Skylanders og farver kopiark 
 • Spiller den gratis app udgave (i starten sammen med far)
 • og så spiller vi vores eget hjemmelavede Himmelsten spil!

Lav jeres eget Himmelsten spil

Inde i Skylanders spillet, møder man blandt andet et minispil, som Bjørn synes er rigtig sjovt og som samtidig er simpelt og lærerigt. Det hedder Himmelsten. Jeg har lavet et Himmelsten spil (plade + figurer), som jeg har lagt til gratis download under "Analoge Materialer" på siden "Egne Materialer".
Det er bare igang med at klippe og klistre!

I den udgave af spillet som Bjørn sidder med her, skulle man selv tegne en streg med rød eller blå tus, for at markere om det var en ond eller en god Skylander. I den udgave der er lagt til download har jeg lavet røde og blå prikker for jer, så I slipper for det.
Himmelsten fungerer lidt som Othello, men med Skylandersfigurer og hvor barnet samtidig øver sig i:
 • at tælle; 0-4
 • konceptet; flest-færrest
 • strategi; forudsige konsekvenser ved forskellige placeringer af brik og vælge blandt mulige scenarier
    

Vi har af flere omgang haft det rigtig sjovt med vores Himmelsten spil. Både da vi klippede ud, sorterede, samlede og spillede med dem. Håber I synes om dem!

Mere

Hvis I ikke har taget hul på Skylanders universet eller har lidt yngre børn, kan I også forsøge at springe denne bølge over og vente på det nye Disney Infinity, der ser ud til at blive et konsol spil med et lignende koncept og format, men med kendte Disney figurer.

Fra hjemmesiden har vi flere gange også printet oversigten over Skylandersne, kigget på, klippet ud, leget med dem og snakket om dem - findes her.
En dag hvor det var rigtig meget sne og øv vejr sagde Bjørn til sin mormor:
Jeg glæder mig til at det blir sommer
Mormor: Det gør jeg også
Bjørn: Ja for så kommer de nye skylanders
(fnis)