19. september 2012

Bidt af en gal Ninjago

Det skifter hvad vi leger med her hjemme. Noget legetøj og nogle lege, leger vi med konstant i kortere periode, andet leger vi ofte med i længere perioder, andet igen har Bjørn ingen interesse i, i lange periode, men så lige pludselig vil han rigtig gerne leget med det og noget legetøj er desværre noget vi kun prøver en enkelt gang.


Derfor forsøger vi generelt at pakke legetøj på loftet og låne det ud til andre børn så hyppigt som muligt, så det ikke bare står og fylder og ikke bliver leget med. Det er også næsten som at få nyt legetøj når vi går op på loftet for at finde noget vi ikke har leget med længe eller får noget tilbage der har været på tur i en anden familie.

Der er noget legetøj, som aldrig kommer på loftet...
 
 

Bjørn har fået en masse ninjago både til fødselsdag og jul som han konstant har leget rigtig meget med i 1½år snart. Grunden til, at det bliver ved med at have hans interesse er, at der bliver ved med at komme med noget nyt :-$ og at der er en helt Ninjago verden, hvor han kan beskæftige sig med noget Ninjago relateret på virkelig mange forskellige måder - på kryds og på tværs.
 
 

Der bliver sorteret og spinnet og især bygget våben til den store guldmedalje. Og det er store nyheder herhjemme når LEGO løfter sløret for den nye Samurai X eller Den grønne ninja.
 
 
 
Da der var LEGO world i Bella Centeret var vi også ovre og kæmpe mod slangerne som sande ninjaer.

Vi ser tegnefilm med Ninjago på DVD (som vi har fået med AndersAnd bladet) og spiller Ninjago spillene i apps'ne Spinjitzu scavenger hunt og Rise of the snakes iPhone og iPad
Cartoon Network hjemmeside og Lego's egen hjemmeside er der masser af indhold for de Ninjago interesserede. Begge steder kan du finde masser af billeder, hvis du evt vil lave dine egne Ninjago materialer til dit ninja-barn! Vi har fx brugt pdf våbenoversigten, karakterillustrationerne og profilbillederne til at klippe ud, som vendespil og spillebrikker.

Hvis Bjørn fik lov kunne han sidde i timevis og spille spil, klikke rundt mellem videoerne, sammenligne forskellige kort, figurer eller våben.

 
 


Alle ninjaerne kommer med kort som det er meningen, at man bruger når man spinner mod hinanden. Vi bruger kortene til ALT muligt. Vi sorterer dem i kategorier efter deres elementer og farver, tæller dem, bunker dem, finde de pæneste/kedligeste/mest uhyggelige/nyeste og finder på vores egne kortspil. Med hver figur kommer der også en brugsanvisning som vi altid også gemmer. Dem sidder Bjørn overraskende tit og læser i. Selv pappet figurerne kommer i forsøger vi at bruge til noget :) vi klippe billederne af de små figurer og symboler ud. De små udklip sorterer og leger Bjørn med sammen med det egentlige lego.
Og så tegner vi Ninjago til den store guldmedalje. Vi tegner figurerne, våben og vildere våben, kopierer deres symboler over på papir, tegner hvordan deres huse ville se ud, lave skattekort og tegne baggrunde eller baner som vi så kan leget på figurerne med.
På den måde få vi en masse ud af noget legetøj - lidt ligesom med Gogo'erne i dette indlæg.



Når vi har fået noget nyt Ninjago (som til jul herover), bruger vi en masse sprog og kognitive evner når vi sammen følger instruktionerne og samler de nye ting. Senere bruger vi noget andet sprog og nogle andre kognitive evner når vi sammen bygger ting og sager som er helt anderledes end det der stod i instruktionerne.

Bjørn leger Ninjago både med os voksne, sine venner og alene. Når vi er med taler vi meget sammen, både om figurerne og de rollespil vi selv finder på eller som vi kender fra filmene. Bjørn beskriver i detaljer de kampe han har kæmpet på computeren og beskriver lange scener fra Ninjagofilmene.
Herunder er en gammel video, hvor Bjørn forsøger at recitere en del af Ninjago historien han i en periode gik og tænkte meget over (en af ninjaerne fortæller at han er forældreløs).


Sidst Adam var ude og rejse kom han hjem med en Ninjago Ultimate sticker collection bog. Den har også været et stort hit, men jeg tror altså den får sit eget indlæg...