20. maj 2013

Hvormange logo'er kan du huske?

Alle herhjemme elsker en god quiz. På iPadden har mig og Adam spillet en del LogoQuiz sammen. Appen er gratis og det er rigtig sjovt (og skræmmende) at se, HVOR mange forskellige logoer der ligger lagret i ens hukommelse. Hvis man selv kunne vælge ville jeg måske heller bruge lidt af den opbevaringsplads på noget andet...

Appen er simpel, der er forskellige levels, på hvert levels er der nogle logo'er der er blevet ændret en smule (ingen tekst, manglende bogstaver, dele er fjernet eller lignende). Man tapper på dem og skriver hvilket produkt, firma, forening eller organisation logo'et tilhører. Gætter man korrekt får man et grønt hak, gætter man næsten rigtigt (mangler et ord eller har stavet forkert) får man en gul og hvis det er forkert et rødt symbol. Efterhånden låser man op for nye levels med logo'er.

Børnehjerne kan nogle ting!

Sidste år faldt Bjørn over LogoQuiz appen på iPaden og spurgte hvad det var. Jeg forklarede ham spillet og vi klikkede lidt rundet sammen. Som nævnt i indlægget "Tegn og vind" har Bjørn været rigtig interesseret i symboler, loger og piktogrammer, så det var lige noget for ham at forsøge at tyde illustrationerne sammen med mig.

Vi talte om hvad vi troede logo'erne hørte til udfra deres æstetik:
"De der lyn gør at man tænker det er noget med fart på", "der er mange forskellige farver, det ligner at det er noget til børn", "de her bogstaver ser meget gammeldags ud"...

Og kiggede på hvilke logo'er mig og Adam ikke kunne gætte.

Et af logoerne havde drillet os rigtig meget, vi mente begge at vi kendte det og at det var noget computer hardware relateret, men vi havde i flere omgange måtte give op på dette logo.
Efter jeg forklarer Bjørn at vi desværre ikke kunne gætte dette logo og at det var vildt irriterende, tager han 1 kig på det og siger: "jeg tror det er det som er på Eva's printer nede i børnehaven!"
Dagen efter da jeg hentede ham i børnehaven gik vi ind på børnehavens kontor og kiggede på lederen Eva's printer, og minsandten om han ikke havde ret. På printeren var der et lille Konica Minolta logo, som han åbentbart har lagt mærke til på et eller andet tidspunkt.

Børnehjerner er lavet til at lære

Vores hjerne er lavede til at sætte ting i sammenhænge og strukturer som den bruger til at holde styr på information og opfange ny viden. Dette gælder ikke mindst for børn's hjerner, der de først år er top tunede til at opfange og indlære.

Nogle dage efter filmede jeg videoen herunder, hvor Bjørn og jeg bare sidder og klikker lidt rundt i LogoQuiz appen. Læg mærke til hvor hurtigt han bevæger sig rundt i appen for det første, men i endnu højere grad overskuer en side, scanner og zoomer ind på det relevante elementer. Holder styr på hvilket level vi er nået til for mest effektivt at se alle levels. Nogle af logoerne kender han rigtig godt, andre har han kun set enkelte gange og andre igen har jeg virkelig ingen ide om hvor han har mødt!?Udover en iOS version findes der også en Android version.
Hvis du sidder fast i spillet og spillets indbyggede hjælpe funktion ikke er nok, så kan du få snyde hjælp her ;-)


LogoQuiz (Gratis) finder du også, sammen med andre apps som de voksne herhjemme morer sig over, på listen over "Diverse Apps til Voksne og Større børn" i oversigten over de apps jeg anbefaler - klik her.