1. november 2014

Bang en baby!

Så var der simpelthen lige pludselig hul i gennem til baby.

I tirsdags vågnede jeg ved at jeg var i tvivl om mit vand muligvis var gået, gik i seng igen for lige at afvente lidt mere sikkerhed, men kl.6.40 stod vi op. Vi fik morgenmad i og tøj på børnene, og pakket den der taske til hospitalet, som vi stadig ikke havde fået lavet, med hvad man nu evt skulle få brug for. Jeg ringede til fødegangen og aftalte vi ville komme forbi og blive tjekket indenfor et par timer, da jeg de andre gange også har født lidt før terminsdatoen og meget hurtigt.

Kl.8 kørte Adam over for at aflevere Bjørn i skole og Cleo i børnehave og da han var færdig gik han ned for at hente vores Christiania cykel som var til reparation. Desværre havde cykelhandleren glemt vores cykelnøgle hjemme i sin lejlighed, så vi bestemte os for bare at cykle til hospitalet på hver vores cykel - og så senere finde ud af en anden måde at få baby med hjem, hvis det viste sig at være i dag hun kom. Det var så ca der, vi fandt ud af at Adams cykel var blevet stjålet, så efter lidt "aaargh hvad nu" lånte vi en cykel til Adam hos vores genboer.

På dette tidspunkt havde jeg (pluk-)veer med 5-7 min mellemrum. Og da det kun tager ca 10 min at cykle hen til hospitalet fra vores hus, virkede det til at være en ok løsning.
Da jeg begyndte at cykle, begyndte veerne dog at komme med 1-3 min mellemrum, så jeg var lidt presset da jeg holdt i cykelkø i 3 grønne lys's tid, for at komme over det store kryds ved Nørre Alle/Tagensvej, hvor der lige nu er vejarbejde og altid er rigtig mange cykler.
Da jeg stod af cyklen var jeg heller ikke mere i tvivl om mit vand var gået eller ej :-P

Vi fandt fødemodtagelsen, blev taget imod og fandt en plads i venteværelset. Lidt efter kom vi ind til en jordmor, som kunne fortælle jeg var ca 2 cm åben og at hoved ikke stod så langt nede. Så efter jordmorvagtskifte, fik vi en fødestue. kl.11 var jeg 4 cm åben, men hoved var stadig ikke helt nede.

Men herefter gik det hurtigt, veerne tog kraftigt til, og efter 3-4 presseveer var hun ude kl.11:55.
Der er ikke noget bedre end en veloverstået fødsel, hvis du spørger mig! 
Jeg synes simpelthen bare at man er så lettet og glad over det er overstået - og så sidder man der med verdens sødeste lille baby, det er for vildt :-)

Adam kørte hjem for at låne en Christiania cykel hos nogle venner som vi kunne køre hjem i og kl.16 vendte vi næsen hjem ad, nu 1 menneske mere end da vi kørte ud.
Bedre timing af en baby kan jeg altså næsten ikke forestille mig. Jeg er sikker på en god nats søvn inden en fysisk udfordring som en fødsel kan gøre hele forskellen. Forholdsvis rolig morgen med børnene og hjemme igen til aftensmadstid... Det er nok også det mest dramaløse jeg kunne have planlagt for børnene, som blev hentet af hver deres bedstemor.

 
Hvis jeg skal sige det selv - og det skal jeg jo - så er de altså alle 3 ret søde.

Jeg har en del indlæg klar til den næste tid, hvor jeg måske blir lidt for træt til at skrive nyt.
Og så er der også lige lidt graviditets/fødsel/baby indlæg på vej.