4. november 2014

Få en facebook notifikation
når jeg slår noget op på facebook

Forleden var der en læser der skrev til mig, fordi hun følte hun gik glip af nogle af mine indlæg her fra bloggen, på trods af hun var tilmeldt både nyhedsbrevet og facebooksiden.

Det er jo super rart, at der er så mange læsere der følger med på bloggen og ikke vil gå glip af noget. Og jeg tænker der måske sidder flere derude, som eksempelvis gerne vil have besked med det samme når der for eksempel er gratis apps eller andre ting der skal gå hurtigt.
Hvilket nyhedsbrevene, ikke er super gode til, fordi jeg ikke sender dem ud så tit (både fordi det tager et stykke tid at sætte nyhedsbrevene sammen, men også fordi jeg selv synes det er irriterende med for hyppige nyhedsbreve).

Derfor får I alle sammen lige nedenstående beskrivelse, som giver lidt information omkring hvordan Facebook fungerer, som de færreste er klar over...

Se opdateringer fra MinKusineMaria's facebookside

Selvom du HAR "liket" MinKusineMaria's facebookside, så afhænger hvilke af sidens facebook aktiviteter (statusopdateringer og andre opslag) du ser, både af hvordan dine facebook indstillinger er sat, facebooks algoritme, samt hvor og hvornår du kigger på Facebook.

Hvis du aktivt går ind på MinKusineMaria's facebookside's timeline, kan du altid se alle de seneste opslag og statusopdateringer.

Når jeg lægger et nyt ud på bloggen laver jeg typisk 1-2 statusopdateringer på facebook for at gøre facebook-folket opmærksomme på det.
Men jeg lægger også tit ting ud på facebooksiden, som ikke kommer på bloggen. Det er tit når det skal går lidt hurtigt, for eksempel når der er apps som er gratis i meget begrænset periode (typisk 1 til 24 timer).

De fleste mennesker går dog sjældent aktivt ind på de sider de følger/har "liket" på facebook.
Den måde, som de fleste bruger Facebook er ved at kigge på forsiden af deres egen Facebook - det som hedder deres newsfeed (/nyheder).

Dit facebook-newsfeed og hvad du ser i det

Hvad du får vist i dit newsfeed (den side du automatisk lander på når du åbner Facebook), fra dine venner, de grupper du er med i og sider du har "liket", bestemmes at Facebooks algoritme. Algoritmen forsøger konstant at regne ud hvad lige præcis DU er mest interesseret i at se på lige det tidspunkt du kigger.

I din newsfeed, ser du altså ikke ALT (fra nogensomhelst), men det Facebook tror du vil synes bedst om at se.
Jo mere du "synes godt om"/kommenterer/klikker på ting, som en specifik side eller ven skriver, jo mere interesseret tror Facebook du er i denne side/ven og jo større sandsynlighed vil der være for, at du ser flere statusser og andre opdateringer fra denne side/ven i din newsfeed.

Men der er ingen måde du kan styre 100% hvad du får vist i dit newsfeed.

Facebook notifikationer

Hvis der er en side eller en ven (ex MinKusineMaria), som du vil være sikker på ikke at gå glip af information fra, kan du sætte Facebook til at give dig en notifikation, hver gang siden/vennen laver et opslag/opdatering.

Dine notifikationer ser du som et lille rødt tal øverst til højre hvis du er på facebook i en internet browser eller app. Herunder kan du se et billede af min private facebookprofil og en stor grøn pil, der peger på at jeg har modtaget 1 notifikation.


Hvis du vil have en email hver gang du får en notifikation kan du også bede Facebook om dette ved at ændre i dine i "notifikationsindstillinger" i "indstillinger" i din Facebookprofil.

Har du indstalleret en Facebook app på din telefon eller iPad, kan du evt også sætte dine telefon/iPad indstillinger, så der afspilles en lille lyd på din telefon/iPad, hver gang du får en notifikation.

For at få noget ud af notifikationerne, kræver det jo dog stadig at du reagerer når der dukker et lille rødt tal op eller du hører den lille lyd. Ved at gå ind på det (klikke på det) og se hvad notifikation (/erne) omhandler og klikker på den hvis det er noget du vil se den fulde version af.

Sådan slår du notifikationer til 

For at slå notifikationer fra en specifik side eller ven, skal du:
  1. Gå ind på siden/personen samme sted som du klikkede "synes godt om"
  2. Holde curseren ovenpå "synes godt om" indtil en drop-down-menu viser sig
  3. Sætte hak ud for "få notifikationer".
Jeg har lavet en lille hurtig video som du kan se herunder, hvor jeg først går ind på en side og slår notifikationer til og bagefter går ind på en person og slår notifikationer til.

Den er desværre uden lyd, men håber det giver mening.


Husk at hvis du slår notifikationer til alt for mange ting, vil du få så mange notifikationer at du bliver træt af det, så vurder dit behov og slå til (og fra).

Der er mange på nettet, som forsøger at gennemskue Facebook's algoritme og holde øje med når der bliver lavet ændringer, se ex her hvis du gerne vil være opdateret.