19. november 2014

Børnekalender for 2015

OBS: er du på udkig efter kalendre til 2016 - så gå til indlægget HER.

Jeg har efterhånden haft en del indlæg om vores børnekalendre - du kan læse mere om det grundlæggende konceptet og hvordan man bruger dem til mindre bør HER.
I indlægget "Flere eksempler på børnekalendre" (her) og "Børnekalenderen siger: Så er det sommerferie" (her) kan du også se nogle flere eksempler.

Efterhånden som Bjørn er blevet større har børnekalendrenes design langsomt bevæget sig mere og mere over i mod at ligne normale voksne kalendere.
Se indlægget her om børnekalendre til større børn.

Da Bjørns kalender for sommerferien 2014 var ved at løbe ud.
Spurgte han selv om vi ikke kunne lave en ny, der startede lige når den anden sluttede.
Jeg har taget dette som et udtryk for at han efterhånden er så stor, at han har så mange ting han laver, ser frem til og gerne vil have overblik over i hans liv, at han måske bare har behov for en fast fortløbende kalender - ligesom mig og hans far jo også har.

Han læser stadig ikke godt nok til bare at kunne bruge den familiekalender, som vi har hængende i køkkenet (og den hænger også for højt oppe). De seneste år har jeg nemlig lavet en kalender, som ligger til gratis download og print, som vi bruger til alle familiens aftaler - se indlægget her.

Derfor har jeg for 2015 lavet en "børneudgave" af min gratis kalender.

http://selz.co/1vPXcWx

Du kan downloade den via min Selz butik - lige her.
Når du downloader noget fra min Selz butik tilmelder du dig også automatisk mit nyhedsbrev, hvilket gør at du automatisk får besked når næste års kalender udkommer og når der er andet nyt på bloggen. 

Børnekalender udgaven, af min Familiekalender, har ikke kolonner til hvert familiemedlem.
I stedet består den af små firkantede felter med ugedag, dato og info (helligdage m m), hvori barnet alene eller sammen med forældrene, kan tegne det som barnet har brug for, for at huske hvad barnet skal den pågældende dag.

Felterne følger læseretningen og skifter linje efter det sidste felt yderst til højre.


http://selz.co/1vPXcWx

Jeg glæder mig til at se hvordan kalenderen kommer til at hjælpe Bjørn i 2015.
Og send mig også meget gerne billeder af jeres børnekalendre med tegninger på eller en mail, hvis du har ideer eller kommentarer til kalenderen til 2016.

Husk - Hvis du ikke er til papir kalendre, så findes der også flere apps du kan bruge til at visualisere dit barns hverdag.
Appen Kids' schedule & Kids' to-do-list (7 kr) synes jeg for eksempel er ganske tydelig visuelt og nem at finde rundt i. Og 4KidsCal / 4KidCal share (8 kr) er på min app ønskeseddel.