23. juni 2015

Du skal da i
Botanisk have

Det er ved at være rigtig længe siden, men jeg har haft nogle billederne liggende jeg har ville lave til et indlæg.
Faktisk siden det tidlige efteråret 2012, hvor vi havde en rigtig god dag i Botanisk have, med en 4 årig Bjørn og en lille Cleo på ca 8 mrd (ligesom Franka er nu).

 Botanisk have er et af de steder i København vi er rigtig glad for.
Der er så mange fine ting og så hyggelig stemning, men ikke nogen decideret legeplads, så i indlægget her kan du se hvad vi typisk laver når vi går rundt i det udendørs museum.

Vi kigger på og snakker om alt hvad vi kommer forbi.
Om det er planter, mennesker, dyr eller nogle virkelig pæne små bitte sten - som på billederne herunder.

 
 


Her er en lille video, hvor Bjørn fortæller om da han nogle måneder tidligere faldt i bassinet, da han var på tur med sin børnehave...


Vi kigger på og læser rigtig rigtig mange skilte, da de er overalt i haven.
Afhængig af alder børnene har, så taler vi om: hvilke bogstaver kan vi genkende, vi kan læse hvad der står, hvad planterne hedder, planternes historie, hvor de vokser, andre karakteristika og især om de er giftige (uuuh).
 
 

Men faktisk er der rigtig mange bogstaver og tal at finde i botanisk have...


Herover ses en super interessant regnmåler, som jo er oplagt at samtale udfra omking vejrtyper, tal, mængder m m. Samt nogle mosaik bogstaver er også sjove at finde og måske endda selv prøve at forme med småsten.
Eller bare tælle hvor mange pæne sten man har fundet - måske endda på engelsk, hvis man synes det gør det sjovere..


Herunder er der nogle skilte fra trappen op til den lille (u)hyggelige svalegang højt oppe i det store drivhus, som man godt kan "læse"/forstå selvom man ikke kender bogstaverne.
Og så nogle bogstaver vi selv skriver på de duggede vinduer aller øverst oppe. Hvor det også er oplagt at tale om varme/kulde, fugt/tørhed, høje, størrelse, fremmede lande og sætte ord på egne følelser


Rundt omkring i haven var der også nogle skilte med nogle små digte.
Bjørn synes de var rigtig sjove at finde frem til og få læst højt, selvom de måske ikke var super nemme at forstå for en lille dreng.


Fordi han var så interesseret forsøgte jeg mig med lidt simultan digtanalyse, som i videoen herunder.


Så hvis I ikke har været i botanisk have fornylig så er det bare afsted!

Haven indholder flere forskellige små områder med særlige planter. Et af vores yndlings steder er nok den lille spiralhøj, der har en super fin udsigt fra toppen eller drivhusene der har en masse rigtig sjove og anderledes planter.

Og hvis du blir sulten mens du er der, så smut forbi PZ Nordic, de har bare nogle af de bedste pizza'er i byen.