22. juni 2015

Holdere til mine Pukka tebreve

Jeg har i mange år svoret til løs te, så man kan blande lige netop den kombination af urter som man har lyst til og/eller brug for.

Men min løse te er altså en af de ting der er røget i optimerings svinget ved barn nr 3.
Så nu bruger jeg tebreve, og Pukka er klart min yndlings, de har bare nogle kombinationer som er rigtig gode og så er pakkerne bare så pæne.

For at få plads til lidt flere i skabet har jeg gået lidt og tænkt over hvordan jeg kunne bruge skabet maksimalt, minimere den spildplads der opstår i æskerne efterhånden som de tømmes og stadig holde tebrevene adskilt og overskuelige. Og så fandt jeg ud af denne løsning...


I en ny pakke Pukka te er der 20 breve, når jeg når ned på 12 tebreve klipper jeg æsken i stykker, folder den på ny og klister den op på indersiden af skabeslågen hvor resten af teen og termokanden opbevares - indtil videre fungerer det super godt.

Jeg er i det hele taget vild med at bruge indersiden af skabslågerne de er ofte helt uudnyttede = gratis plads! I grydeskabet har jeg hængt grydelågene op med nogle klisterknager, inspireret af Pinterest.
I overskabene har jeg hængt kogetider for diverse frø/kerner/linser m m, næringsindhold, post-it seddler til mine madbøtter og diverse opskrifter med tape og i klemmer.

Sådan klippede jeg og foldede jeg Pukka kassen så den blev lille og lige til at klistre op.

Kassen inden du starter.

Klip bagsiden og toppen af æsken.

Klip på tværs af bunden, ca 1,5 cm inde.

Fortsæt snittet ca 1,5 cm op af den anden side, drej 90 grader og klip ind til folden.

Klip så flappen fra lukningen af. Midt i det ekstra lag.
Klip et ligeså stort stykke af i den anden side (brug evt det afklippede stykke som målestok).
Fold så kassen hvor den nye bund skal være,
lige under teksten.
Brug en linieal til at lave bukket skarpt og lige.
Klip langs de originale folder i den nye bund,
hen til den nye fold.
Lad en lille firkant være, så den ligner den anden side og klip den fri langs den originale fold.
Sådan skal det se ud oppefra når du er færdig.
Fold siderne ind over hinanden.
Fold den nye bund op og placer de små flapper på indersiden.

Sæt det hele sammen med tape.

Så er du færdig.
Fin fin holder til ca 12 tebreve.
Jeg har både nogle pakke med det gamle design og med det nye, jeg har valgt at klippe dem ned så det passer med at tebrevene lige titter op over kanten når de står nede i holderne, så de er nemme at få fat i.

Sådan så det ud:

før
  efter

Jeg har brugt den brede og ekstrem klistrende tape, som man køber i de store ruller på posthuset. Den plejer at være rigtig holdbar. Nu har de ikke hængt så længe, men hvis de begynder at løsne sig skifter jeg ophængnings materialet til mine elskede 3M command strips.

Hvis du giver konceptet et forsøg, så send mig endelig et billede.


Og hvis du nu ikke har smagt Pukka's te, så kan jeg altså kun anbefale dem mine yndlings er i øjeblikket: Three mint, Three Tulsi og Elderberry and echinacea. Men start evt med en kombinations pakke, super smart.