4. juli 2015

Det bedste sted i København
på en rigtig varm dag

Der er rigtig mange dejlige steder i København, på en varm dag er der nogle der er bedre end andre.

På en overdreven super hed dag, som i dag, gælder der om at finde et godt åndehul i byen.

Plads, luft og vand er godt at gå efter, men mange af de steder hvor disse findes, er der typisk også fyldt op af andre mennesker.

I dag brugte vi formiddagen, på et af vores lidt hemmelige yndlingssteder - det store springvand foran Nykredit bygningen lige bag politigården fra 2011.

Pladsen som springvandet ligger på hedder Under Krystallen og hører til den store Nykredit bygning der hedder Krystallen.
Du kan læse mere om bygningen og pladsen lige her.

 

Jeg synes det er en super fin plads i solen med de mange reflekterende flader og om aftenen med lys på blir den kun endnu finere.

I midten af pladsen er der et stort rundt bassin ca 20 cm dybt og fordelt i lange striber på hele pladsen, er der en masse små fontæner der sprøjter op mellem fliserne. Fontænerne er forskellige højder og til stor morskab for alle tænder, slukker og skifter de højde helt uforudsigeligt (det er eftersigne et avanceret computersystem der styrer det udfra ændringer i blandet andet vinden).

 
Det er som sagt perfekt til de meget varme dage.
Fordi man er tæt ved havet er der ofte en lille brise. Springvandet er en super måde at blive kølet yderligere af på, uden at børn bliver for kolde. Og det bedste af det hele er at selvom pladsen er kæmpe stor, er der næsten aldrig er mere en 1-4 grupper mennesker/familier. Hvilket er heldigt, da der kun er en 5-6 små bænke i kanten af pladsen man kan sidde på i skyggen.

 
Cleo sidder og tørrer i dag i 2015
Bjørn sidder og tørrer i gang i 2012
 

Et af vores allerbedste tips er hermed givet videre, pas godt på det ;-)

I sandhed et byrum, midt i byen, med gule busser og det hele.