1. juli 2015

Gør dit tastatur børnevenligt

Her har Bjørn tegnet en masse Minecraft
ting, som han så laver når han har
tid ved computeren igen.

Nu skal du bare se noget super smart jeg har været så heldig at falde over helt tilfældigt. For ja, der er blevet skrevet og spillet en hel del computer spil på vores stationære computer.

Adam har tidligere spillet meget World of Warcraft og Bjørn bruger den til at spille Minecraft på.
Tidligere spillede han mere gratis online spil som Ramasjang, Nickelodeon Jr og Disney kanalerne.
Og da han var helt lille, startede han med at spille Kaj & Andrea på bondegården og Silke PCspil for at lære at bruge mus.

Derfor er flere af bogstaverne på vores tastatur simpelthen slidt af. Det er især A, S, D, E og V det er gået udover
- du kan jo lige tjekke hvordan det står til med dit tastatur, hvis du spiller meget.

Jeg har i et stykke tid gået og tænkt over hvordan jeg skulle få skrevet bogstaverne igen eller om vi skulle købe et nyt tastatur eller... Da det giver Bjørn lidt vanskeligheder når han skal skrive tekster eller søg på noget.

Men nu har jeg endelig fået det løst!
Et eller andet sted på nettet, stødte jeg nemlig på de super smarte tastatur-klistermærker fra Chriba.

Før
Efter
Klistermærkerne har virkelig opgraderet vores tastatur, de har ikke bare gjort, at man nu kan se hvor alle bogstaverne er, de har også gjort tastaturet meget mere børnevenligt!
Nu kan børnene nemlig se både se de store og de små bogstaver på alle tasterne.

Rigtig mange børn har svært ved at finde rundt i de store og små bogstaver.
Hvilket man jo godt kan forstå da mange af dem har meget få ligheder med hinanden, ex D/d, E/e, N/n eller B/b.

 

Afhængig af hvor godt børnene kender bogstaverne og fra hvilken kontekst, er der måske nogle bogstaver, hvor de kender de store bogstaver bedst og nogle, hvor de kender de små bedst.

Samtidig skal både de store og de små bogstaver jo indlæreres i sidste ende. Så det er altså bare ideelt at have begge dele på tastaturets bogstavtaster. Det er så simpelt og indlysende, at jeg slet ikke kan forstå at jeg aldrig har set dette noget sted før.

På det design vi har valgt er konsonanterne skrevet med blå skrift og vokalerne med rød skrift endda.
 
 
Og udover bogstavtasterne har klistermærke-arket også klistermærker til back space, enter og shift samt højre/venstre, som gør det meget nemmere for børnene at forudse hvad tasterne gør.
Også smadder smart!

Et enkelt ark koster kun 90 kr (og der er mængderabat hvis du indkøber til institution eller skole) og de fås i flere forskellige designs og farver... Scroll ned på siden HER.

 
  
 

John fra Chriba har også lavet et helt alfabettastatur, hvor bogstavtasterne er helfarvede røde og blå - se det lige her. Men løsningen med de lidt mere diskrete bogstavklistermærker synes jeg er ideel til en computer, som både børn og voksne bruger, og som måske står fremme i stuen ligesom vores.

Alfabettastaturet findes også som Android app (29 kr), desværre uden ordbog/ordforslag, og er under udvikling i en iOs udgave.

DET glæder vi os til, så vi kan få STORE/små bogstaver på tastaturet uanset hvilken app vi er inde i - ex når vi laver vores egne bøger eller bare til googlesøgninger m m.