13. juli 2015

Inderst inde - kommer snart

Den nye Pixar fil "Inderst inde" får præmiere i DK d.27/8-2015 og det glæder jeg mig til!

Ikke alene ser den rigtig sjov ud (se traileren herunder), den har også fået rigtig god omtale i US, hvor den allerede er kommet ud, og så sætter den samtidig fokus på menneskers følelser og giver os en lidt ny måde at italesætte disse lidt udenfor os selv.

Derfor tænker jeg filmen vil kunne bruges af mange både forældre og professionelle, til at gribe fat i at sætte ord på følelser generelt og i specifikke situationer, evt i forbindelse med sociale historier eller andet intervention.Filmen handler om en pige, hvis familie flytter fra landet og ind til byen.
Konceptet er så, at der inderst inde i os alle er 5 følelser der hver har deres opfattelser af en situation, ønsker og i filmen personificeret af en lille figur.

På dansk er de kommet til at hedde: Triste, Glæde, Vrede, Afsky og Frygt.


Umiddelbart kan jeg komme i tanke om den del flere følelser end 5, men det blir da spændende at se hvordan filmen grejer det faktum. Og om ikke andet er det jo i al fald en oplagt aktivitet at finde frem til, benævne og kategorisere alle de forskellige følelser man kender til.

Og ja, der kommer uden tvivl en hel rækker produkter man kan købe med figurerne, som alle børn blir helt vilde efter, men rundt omkring på nettet er der allerede begyndt at dukke gratis ting op som kopisider man kan farve osv (se ex her eller her), og mon ikke der kommer mere af den slags...

 
 

Jeg må indrømme at jeg synes sokkerne der passer til dagens humør er ret sjove.

Og ja, iPad appen Inside Out thought bubbles (gratis) hvor man skal skyde med de små tanke-kugler for at få dem til at forsvinde er da også klart lidt afhængighedsskabende :-D