26. april 2016

giffen gaffen guffen

Du ved nok, at en video jo faktisk er en masse individuelle billeder efter hinanden. Hvert billede er en lille bitte smule anderledes fra det foregående billede og billederne kommer så hurtigt efter hinanden at det ligner at det på billederne bevæger sig i en sammenhængende bevægelse.

Måske kender du alt til gif'er og ved derfor også, at en gif er et filformat, som nærmest er en lille bitte video. Giffer har dog er færre billeder end video, hvorfor gifferne typisk kun varer kort tid. Og så sker der mere ændring for hvert billede end ved video, hvilket gør at udtrykket/kvaliteten blir mere hakkende - men også fylder færre MB (hvilket er det praktiske ved giffer).

Der er en hel verden af folk der laver giffer.
Nogle kan få de vildeste ting ud af for eksempel 4 farver og 3 sekunder. Prøv lige at se dem her.

Rigtig stort er reaktions giffer, hvor folk laver giffer ud af kendte film scener, youtube videoer eller andet for at vise deres tanker eller følelser om et eller andet.

Der er også mange der "blogger" udelukkende ved brug af giffer se fx Malene og den digitale postkasse eller Mette, der giffer om hendes liv med høretab på Leckileaks - de er
rigtig sjove! 

Jeg kan jo godt lide at lave ting selv, så selvom jeg bestemt ikke er den store giffer har jeg da lavet et par stykker. Du kan lave giffer ud af en video du har eller nogle billeder, dem herunder er lavet af billeder, bare fordi dem tager jeg flere af end videoer.
Der er masser af hjemmesider, hvor du kan lave dine egne giffer (se ex her, her, her eller her)

Nogle gange er det lidt tilfældigt at jeg får taget nogle billeder der bare lægger op til at blive giffet samme:

"Der er en frø mor!"

Andre gange er det mere gennemtænk. Hvor jeg har stået i en eller anden situation og tænkt det her ville være en fin gif:
Bjøn i zoo

Nogle gange er det endda udtænkt og opstillet til den store guld(lok)medalje:


Man kan bruge det til en masse ting, men jeg bruger det ikke til så meget (se fx indlægget her) :-)

Skriv gerne en kommentar herunder med en gif du har lavet!