6. april 2016

Regnbold

Når det regner får man fregner... eller noget :-)


Da Bjørn var lille var det altid når han var i bad, at han kunne sidde og lege de bedste fantasi lege i længst tid - det var tidligere meget nemmere for ham at komme ind i legeflow der end når han var på sit værelse eller stuen. Derfor lod vi tit badene vare længere end nødvendigt for renligehden. Så kunne man rydde lidt op på badeværelset, høre lidt musik, læse noget eller selv gå i bad.
Vi havde et lille foldebadekar, som han sad i, i brusenichen.

Efterhånden som der er kommet flere børn til, er der kommet flere badekarrer til.

Når vi er i bad leger, synger og snakker vi en masse.
Jeg synes badelegetøj har det med at blive slidt/snasket/klamt efter et stykke tid, så derfor skifter vi gerne vores badelegetøj ud forholdsvis ofte, men der er nogle ting vi bare blir ved med at genanskaffe.

Vores badebogstaver har for eksempel være super god til flere stadier af læseudviklingen - se indlægget om dem her (og se indlægget her, hvordan man også kan lege med bogstaver med forholdsvis små børn). Ofte leget vi også bare med de tommebeholdere, klude og andet der er i nærheden eller som kan tåle vand fra børnenes værelser - se et eksempel i indlægget her.
Det er er sjov og der er masser af sprog i det.

Til Cleo sidste fødselsdag fik husstanden endelig en regnbold. Den har været på ønskesedlen længe og nu, hvor vi har den kan jeg se at jeg bare skulle ha købt den med det samme, for den er super sjov.
Så sjov at jeg nu har købt en til alle børnene.

Se videoen herunder hvordan den fungerer.

Det er ganske simpelt og samtidig fantastisk, simpelthen fantastisk leg.


Når regnbolden fyldes op laver den de sødeste små klukkende boblelyde, når det regner ud af den er der vand til overraskende lang tid og selv Franka på 1 år kan finde ud af at styre tænd/sluk mekanismen med sin pegefinger.

Og så er der håb for at den ikke skal skiftes ud så hurtigt som andet legetøj. For regnbolden kan nemlig skilles ad på midten og kommer i opvaskemaskinen - smart!

Du har nu chancen for at vinde din egen regnbold, fra Børn i Balance . Børn i Balance, har nemlig været så søde at sponsorere en til dagens giveaway.
Du deltager i lodtrækningen via Rafflecopteren nederst i indlægget.

Der er også kommet en udgave, der er formet som en regnsky. Prøv lige at se hvor sød den er.


Alt Børn i Balance's badelegetøj kan du se lige her.

En fast gæst i vores badekar er også badeænder, i forskellige størrelser og farver.
Vi fanger dem, gir dem stemmer og laver anderæs.

Vi har også været rigtig glade for badebøger, ligesom disse. Bøgerne kan tåle vand, så de kan komme med i badet og så er der små figurer med der passer til historien, hvilket gør det nemt at holde gang i samtalen omkring bogen, lave små rollespil og lægge stemmer til.

 a Rafflecopter giveaway