11. december 2016

Min Kusine Maria læser en god bog - for dig

En dag for et stykke tid siden (tror faktisk at det var denne her dag), kom jeg til at tænke på, at det kunne være rart, hvis jeg havde noget stille og roligt, underholdende og sjovt, sprogligt og visuelt, indholdsrigt og "mor-godkendt", som jeg kunne sætte på hvis Cleo eller Franka skulle have et lille hvil. Måske endda noget som jeg kunne anbefale til andre også som alternativ til Netflix eller Ramasjang på iPad (selvom det sidste er et langt bedre end den første af de 2).

 
Derfor har jeg lavet et par videoer, hvor jeg læser nogle af vores bøger højt. Jeg har valgt bøger som jeg synes er gode til forskellige aldersgrupper og hvor der findes flere af samme forfatter, tegner eller serie. Så hvis der nu er noget man bliver vild med, kan man få fat i flere i boghandleren eller biblioteket.

Der er ikke tale om dialogisk læsning, som ellers er en super god, hyggelig og forholdsvis nem indgang til sprogstimulering. For der mangler jo det essentielle element i at skabe en dialog: barnets input.
Det er bare oplæsning i normalt tempo, hvilket dog i forhold til mange tegnefilm kan føles ganske langsomt. Jeg planlægger at lave nogle videoer med særlig langsom oplæsning til børn der har ekstra gavn af dette...

Jeg har som sagt bare taget et par bøger fra vores boghylde (se mere fra vores boghylde i indlægget HER). Det er blevet til klassikere som "Totte bager", ny-klassikere som "Poul og far har travlt", anderledes bøger som "Troldetårnet", interessante bøger som "Bogen om livet", skøre bøger som "Muldvarpen der ville vide...", bøger hvor der ikke sker så meget som "Vågn op Øffer" og hvor der sker en masse "Grøflen", bøger med rim du kender "Nede i fru Hansens kælder" og rim du ikke kender som "For trangt og for småt" og eg regner med at lave flere videoer løbende.

Herunder er et lille eksempel:


De første bøger har jeg samlet på 2 playlister på min YouTube kanal, som du finder lige her.
Lige nu er der:
  • Min Kusine Maria læser en god bog - for vuggestuebørn HER
 og

  • Min Kusine Maria læser en god bog - for børnehavebørn HER

Hvis du vil have besked når jeg laver nye videoer skal du abonnere på min YouTube kanal HER.


Håber I kan bruge det til noget ;-)