28. december 2016

Spaceteam - Ugens App

I juleferien har vi spillet en del Exploding Kittens kortspil, men der er også en app der fik godt gang i både de store og større - Spaceteam.

Appen er mest til voksne, men hvis der er store børn der er gode eller modige til engelsk, kan også være med.Spillet er et såkaldt cooperative/samarbejdsspil, som kun kan spilles af flere deltagere (minimum 2, maximum 8), der hver har deres eget apparat med appen installeret på (smartphone eller tablet).
Alle spillere skal være på det samme wifi eller bluetooth signal.

Spaceteam er gratis og fås både til Android (HER) og iOS (HER), så alle om bordet kan være med.

I spillet er man et spaceteam, der skal holde et rumskib flyvende. Hver deltager har et lille stykke af rumskibets samlede instrumentbræt og et område øverst i skærmen, hvor der løbende (og med stigende fart) kommer forskellige instruktioner, som fx "tænd for aircondition" og "sænk landingsstel". Men.... og det er et stort men, for det er nu udfordringen kommer ind i spillet :-D

Alle instrumenterne på instrumentbrættet hedder nogle mærkelige, lange, tunge-brækker-lignende ord, som man nok ikke har hørt før. Og efterhånden som I kommer længere ud i rummet og spillet bliver sværere, så begynder nogle af instrumenterne at have symboler i stedet for ord, som du skal skal forklare hvordan ser ud i stedet for bare at læse op.

Related image

De instruktioner du får på din skærm, er for det meste til instrumenter der sidder på en af de andre deltageres instrumentbræt. Så du bliver nød til at råbe dine instruktioner til de andre deltagere og den deltager der har det instrument du har fået instruktionen kan udføre det der skal udføres. Samtidig med at du skal lytte efter om der er nogen der råber en instruktion til et af de instrumenter, som du har på dit instrumentbræt. Og jeg skriver 'råber', for det er simpelthen umuligt at lade vær med at stige i stemmestyrke efterhånden som desperationen stiger.

Hver instruktion kan kun ses i begrænset tid og du kan se hvor langt der er igen, men de andre kan ikke og mens I spiller falder rumskibet langsomt fra hinanden, så det bliver sværere at se hvad de forskellige instrumenter hedder. Husk at du kan sætte instrumenter der er faldt ned tilbage på plads og tørre slim væk fra skærmen - hvis du kan nå det. Og hold øje med ormehuller og astroiderne, hvor alle skal flippe eller ryste deres devices på én gang for at I kan komme forbi.

Aaaarh! men sjovt.

Se videoen herunder hvor der spilles SpaceTeam eller den mere officielle trailer for appen HER.Der findes også en "English as a second language" (ESL) udgave både til iOS (HER) og Android (HER), hvor de ord man skal sige er nogle af de mest normale ord på engelsk, men brugt og sammensat noget atypisk. Så man hører sig selv råbe "stand back flower" og "turn little baby to 3""

Med denne udgave kan Bjørn der går i 3 klasse (men som har meget engelsk fra Mindcraft), godt lige være med. Så jeg tænker appen bestemt kan være relevant i mellem og udskolingens engelsk undervisning. Normalt er han ikke meget for at sige noget på engelsk, af frygt for at sige noget forkert, men her kan han slet ikke stoppe sig selv.

Se video med ESL udgaven herunder:


God fornøjelse.
Og se om du kan lade vær med at hæve stemmen - det er en udfordring!