18. december 2016

Ryd op og start forfra

Jeg ved ikke hvordan det er hjemme hos jer, men hjemme hos os er det en uendelig kamp imod legetøj, tøj, dimser og dutter der nærmest rejser ind i stuen fra børneværelserne. Nogle gange er det som om det som om vi er 2 mod 3. Men hov! det er vi jo.

tilfældig søndag

Og det er bare i stuen, på børneværelserne er det ofte som om børnene kan nå at rydde mere frem end vi kan nå at rydde op. Men hov! det kan de jo uden problemer.

Men mor kan altså også nogle ting når der skal ryddes op på værelset i en fart af den ene eller anden grund.

Når jeg rydder op plejer jeg at uddelegere et mindre område af gangen til de børn der er med i oprydningen. Når de er færdige med deres område, kommer de han til mig og får et nyt område. Nogle dage bytter vi også og så er det dem der bestemmer hvilke område hvem tager.

Og så sætter jeg mig ned på gulvet et eller andet sted og lægger alle de ting jeg kan nå på plads, hvis jeg ikke kan få dem på plads med det samme. Kaster jeg dem i den retning de ca skal og når jeg ikke kan nå flere ting, så rykker jeg videre.

I dag var der lige 15 min inden pizzaerne skulle ud af ovnen og pigernes værelse så ud som herover.
Se videoen herunder. Det er utrolig hvad man kan nå.


Videoen er optaget med vores iPad i timeshift mode.

Vi har før brugt funktionen til se vores solsikke komme tilbage fra helt udtørret tilstand og tegninger, men til dette formål kan det virkelig ses hvordan det føles.

Vi har nogle gange kørt med 15 minutters fælles oprydning. Hvor vi satte en alarm på telefonen eller brugte TimeTimer appen (39 kr til iPad) og så skulle alle rydde op i 15 min. Det er lige meget hvad der ryddes op. Alle skal bare rydde op og man må ikke blive fanget i en sortering eller vurdering eller polering af et eller andet. Der skal ryddes op!

Det er utrolig hvor meget man kan nå bare på 15 min!

Sæt i gang!
 
lk