9. juli 2017

Sommer i Odsherred - Hempel Glasmuseum

På toppen af en kæmpe bakke ud mod havet ved Nykøbing Sjælland ligger Hempel Glasmuseum.

Den store bakke museet ligger på, er altså lidt af en attraktion i sig selv. Det er umuligt ikke at få lyst til at løbe op eller ned af den - uanset om man er barn eller voksen.

den lille hvide prik lidt under flaget, er et af vores børn - jeg har glemt hvem af dem :-)

Indenfor er der altid noget at kigge på, også selvom man kommer oftere, for den store udstilling skifter hvert år. Og glas er altså ikke bare vaser og noget man kan drikke af. Det er al mulig forskellig slags glaskunst. Med børn skal man selvfølgelig lige være lidt obs på at der ikke blir smadret noget, for man kommer ofte helt tæt på.

En glas havbund
Lige i starten af den store bakke ligger Glasspiren. Et lille hus, hvor børn og voksne kan lave deres egne sandblæste glas ting. Man køber glas af en eller anden art og køber klistermærker som man dekorerer med inden glasset sandblæses. Ja vi har en del forskellige glas efterhånden :-)
 
 

Verdens mindste hus.
 
 

Hylderne er fyldt med forskellig slags glas, inkl julepynt, som jeg synes er rigtig fint.
 
 

Når man har valgt glas, vælger man klistermærker. Der er en del forskellige eller man kan snitte noget selv hvis man er ekstra krea.
 
 

Det er ret nemt at vælge og sætte klistermærkerne på, så selv børn ned i 2 år kan også være med.

 
 

Når man er færdig skal glasset ind i sandblæseren. Det er de ansatte i Glasspiren der sandblæser, men der er skammel og vindue så man kan følge med.


Hvis man blir sulten er der en god restaurant med super udsigt - Anneberg Cafe og Restaurant.
Og hvis man har lyst til en lidt længere udflugt, kan man også gå forbi Odsherreds Museum, som ligger lige ved siden af.

Se alle Sommer i Odsherred udflugtsideerne i indlægget HER

Har I været der?
Hvad synes I om det?
Skal i derhen?
Skriv en kommentar!