12. maj 2018

Hvordan får man børn til at sluge piller

Fornylig havde Bjørn ondt i kæben og fik langsomt en hævelse der viste sig at være betændelse i en spytkirtel. Det var hurtigt overstået efter han fik antibiotika hos lægen.

Den største udfordring var ikke at opdage sygdommen,at komme til lægen eller at få fat i det der skulle til for at afhjælpe betændelsen.

Den største udfordring var at finde en måde at få antibiotika ind i Bjørn, så det kunne hjælpe ham.
Bjørn kunne nemlig på ingen måde sluge de (rimelig standard størrelse) piller vi havde fået...
What to do?

Se løsningen i videoen HER

https://youtu.be/VmYxZi9M7yg

Da jeg var barn havde jeg også virkelig svært ved at sluge piller. Alle slags piller. Selv de, objektivt set bitte, små køresyge-piller. Jeg vil faktisk gå så langt som til at sige; det var umuligt at få mig til det. Og det var virkelig ikke ond vilje, jeg kunne simpelthen bare ikke synke noget som helst, så snart jeg bemærkede pillen. Hverken hvis jeg mærkede den fysisk eller kunne smage den.

Jeg kan huske at vi prøvede mange ting - der ikke virkede. Vi prøvede at putte det i forskellig mad hvilket jeg måske tror har gjort at jeg den dag i dag har nogle fødevarer jeg har lige en smule ubehag ved (appelsinsmag og noget yougurt). Vi prøvede også at gemme en minimal pille i min mad, men jeg kan huske fornemmelsen af at tygge og sluge en bid, hvor der så på nærmest magisk vis ligger en pille tilbage på min tunge. Det drev min mor til vandvid, men samtidig tror jeg egentlig at hun havde det på samme måde selv. Og sådan har Bjørn det så også ved vi nu, for dette er første gang han har skulle sluge en pille, så ingen tidligere dårlige erfaringer eller noget.

Nu hvor jeg er voksen har jeg selv fundet frem til nogle tricks så jeg kan sluge piller (vand ind i munden først > holde vandet foran i bunden af munden > lægge pillen et helt bestemt sted på tungen > synke vandet hurtigt), men det kunne Bjørn ikke finde ud af at få til at fungere.

Så jeg gik på nettet og fandt for det første ud af at; der er mange mennesker der af den ene eller anden grund har svært ved at sluge piller. Alle de løsninger vi fandt på at sluge hele piller, kunne Bjørn ikke komme i nærheden af at kunne/turde/ville. Så derfor forsøgte jeg at gå en anden vej.

Hvordan kan man nemmest sluge en knust pille?
Og må man overhoved knuse piller?

https://youtu.be/VmYxZi9M7yg

Efter en masse googleing fandt jeg ud af at nogle piller må man gerne knuse og andre må man ikke. Det afhænger af pilletypen og indholdsstoffet - se fx mere i videoen HER eller ring og spørg din læge. Heldigvis måtte vores penicillin godt knuses, men hvordan skulle man så nemmest få den knuste pille ned...

For mange ser tricket ud til at være at gemme det knuste pulver i noget der maskerer smagen, men for mig og Bjørn ved jeg at det er mindst ligeså vigtigt at maskerer strukturen.
Samtidig er det vigtigt ikke at miste for meget af pillen i processen, så man får for lidt af det virksomme i pillen.

Jeg vil ikke kede dig med alle de ting vi prøvede (selvom det måske også havde været en sjov video), men jeg har lavet en video hvor du kan se den måde Bjørn synes var allerbedst og som han brugte til at sluge piller 3 gange om dagen i ca 1 uge.

En nem måde at sluge piller, både for børn og voksne!

Se videoen HER eller herunder.
Og husk at subscribe til min YouTube kanal, hvis du gerne vil se flere videoer - HER

Her er videoen

Og fortæl gerne i en kommentar, hvad dine tricks til at sluge piller eller få børn til at sluge piller er!
Tak :-)