4. maj 2018

Sommer-ideer 2018

Denne her sommer skal vi (som så ofte) holde ferie derhjemme. Vi tager nok ud og besøger folk i deres sommerhuse og kolonihaver. Og ellers skal vi bare være det hjemme og tage på ture i forskellige konstellationer af familien. Børnene skal også på ferie hos mormor og sidst på sommerferien skal Bjørn (for 4.år i træk) på koloni med Københavns lærerforenings kolonier.

Op til sommerferien og undervejs bruger vi altid en sommerferie-børne-kalender, som hjælper os og børnene til at planlægge, overskue og glæde sig til de ting vi skal.
Husk at du kan hente min børnekalender gratis HER, læs mere i indlægget HER.

Herunder har jeg lige samlet et par events som vi nok også tager til i løbet af sommeren, måske er der noget du blir fristet af til din sommer. Skriv gerne en kommentar, hvis du har noget du glæder dig til i sommeren, som måske også kunne være noget for andre.

Bloom

Gratis festival om natur og videnskab i Frederiksberghave 26+27 maj arrangeret af Golden Days.
Hele familien var derude sidste år, da Adam skulle deltage i en panel snak og det var godt vejr. Det viste sig at være en super hyggelig dag! Der var foredrag, diskussioner, musik, kunst, telte med forskellige aktiviteter og god mad mellem rolige og hyggelige træer. Altså totalt det åndehul af viden, betragtninger og fakta i en sanselig ramme, som arrangørerne går efter.

Programmet er hovedsageligt for voksne, men sidste år var der altså også en del af aktiviteterne der var målrettet børn. Blandt andet stod Brorfelde Observatorium for et område, hvor man kunne lave sin egen raket af papir og efterfølgende deltage i en konkurrence om at have lavet den længst flyvende konstruktion i løbet af festivallen. Affyringen blev afviklet over flere timer, hvor især én super engageret Brorfelde-nørd holdt både børn og voksne fuldt underholdt og involverede (Brorfelde kommer også i år og jeg håber for dem de kommer i samme opstilling).

Derudover var der altså bare hyggelig stemning og masser at kigge på. Og hvis man har store børn eller børn der er meget nørdede med noget af det som er programmet, kan det være god næring til nysgerrigheden. Det fulde program er lige kommet op HER (obs se det på mobil eller tablet), så jeg har ikke fået kigget i detaljer hvad der er, men kan se der er en børnescene. Som sagt er festivallen overordnet gratis, men enkelt aktiviteter koster penge. Og hvis I vil siger hej kommer vi nok og hører Adam om lørdagen kl.12:00 og kl.14:45 på 'Under the Oak' scenen.

Herunder er der nogle billeder af nogle af de ting børnene synes var sjovest i 2017

 
 

Cleo laver flotte mønstre (det er en blomst) med gammelt laboratorie udstyr og farvet vand som hun først har lavet med grøntsager.
 
 

Bjørn udvinder sit eget DNA, ved at blande og røre forskellig ting i sit eget spyt. DNA strengen fik vi med hjem i en halskæde med en lille glasflaske. Denne aktivitet er på programmet igen i år.

Arla Foodfest

1+2 september i København og 7-9 september i Århus.
Vi har faktisk været der næsten alle årene med det ene eller andet barn. I år tror jeg at det er Cleo og Franka vi tager derind med. Musikprogrammet er langsomt blevet mere og mere tamt og småt, men der er masser af andre aktiviteter for børn fra børnehave og op i mellemtrinnet.

Jeg har skrevet om Arla food fest før, se indlægget HER, hvis du vil se hvad der plejer at sker, hvad der plejer at foregår og hvordan det plejer at ser ud. For i år er festivallen i København noget anderledes, den rykket fra Kongens Have ud på Islands Brygge. Entre betalingen er fjernet, men tilgengæld skal man købe et turpas til 75 kr til aktiviteterne (de 250 første der køber turpas til søndag får også gratis brunch). Så det blir også lidt spændende at se hvordan denne nye konstruktion fungerer. Læs mere HER.

Roskilde dyreskue

8-10 juni Roskilde dyreskueplads - voksne 120 kr, børn 50 kr
Vi har aldrig før været på Roskilde Dyreskue, men det skal vi i år. Tror lige det er noget for Cleo, som er meget vild med bløde og søde dyr. Så hvis du har nogle tips til en god dag på dyreskue, så skriv meget gerne en kommentar. Læs mere om dyreskuet HER.Cirkus Summarum

Uge 26 - 31 i København og Århus - halvdyrt 
Mig og Cleo har været til Cirkus Summarum de sidste 2 år, og vi gør det igen i år. Cleo synes det er rigtig sjovt, men jeg synes egentlig det er lidt for dyrt (både indgang, det mad man kan købe og det merchandise man kan købe). Lege/aktivitetsområdet på teltpladsen synes jeg faktisk er det bedste og man kan godt nøjes med at tage derud og lege, men det tror jeg ikke mange børn vil gå med til.

Copenhagen Pride Parade

Lørdag d.18 august kl.13 - gratis.
En anden gammel kending, som er noget vi har gjort hvert år i mange år efterhånden er at se københavns PrideParade lige HER. Som du også kan se i mit indlæg 'Alternative Helligdage' - HER.
Det ser ud til at ruten i år kommer til at gå fra Frb Rådhusplads, via Frb Alle og Vesterbrogade, til Rådhuspladsen (så igen i år kan vi desværre ikke stå på vores yndlingshjørne på Vesterbrogade, men det går nok). Det er nok nemmest at følge med i information fra deres FB side HER.

Københavns Maraton

Søndag d.13 maj - gratis 
Ja, som du kan se i indlægget HER, er maraton også en af vores faste sommerholdepunkter. Maraton har også ændret rute de senere år, så nu løber de mere eller mindre lige forbi vores hoveddør :-)
Lige i år bliver det ekstra spændende lige i nærheden af hvor vi bor. For i år falder Maraton samme med både Stefansgade (HER) OG Jægersborggades (HER) store loppemarkeder, der normalt totalt overtager hele området med boder og mennesker. Men tænker en eller anden i kommunen har sovet i timen. En ting er sikkert, vi er spærret inde på alle sider den dag, så vi er helt sikkert at finde ved både maraton og loppemarked ;-) Når hele Maraton er løbet forbi, plejer afspærringerne at blive stående indtil tidligt på aftenen. Her kommer der som regel masser af rulleskøjter og cykler ud på gaden, hvilket plejer at give en super stemning i stilheden. Man skal bare ikke planlægge forsøge at komme ud eller ind af området i løbet af dagen (for så kan man godt blive lidt frustreret).

Vandlegeplads

Gratis
Vi satser på en varm sommer og derfor skal vi helt klart på byens vandlegepladser.
Den vandlegeplads der ligger i Fælledparken er blevet renoveret for nogle år siden og er altså bare helt vildt go. Se den i mit indlæg HER.
Vi kan også godt lige bassinet og vandlegepladsen i Lindevangsparken (læs HER). I forbindelse med FRB-dage (læs HER) er der byens bedste børneloppemarked i parken. I år er det 10 juni kl.11-15.
Der er også de 3 københavnske havnebade (se dem HER), men der skal børnene have en voksen med og der er alt for mange mennesker når det er varmt, så vandlegepladserne er nok der vi blir at finde. I år må vi også bare glæde os til at Vestbadets frilufts afdeling åbner igen i 2019, det har været under restaurering så længe, at det MÅ blive super fedt når det åbner (se mere HER)
Vores yndlings og mest hemmelige vandlegeplads (så hemmelig at jeg er i tvivl om jeg overhoved skal nævne den i dette indlæg), er dog vores bank (Nykredit)'s springvand der ligger 'Under krystallen' på Kalvebod Brygge. Det er ret uofficielt som badested (hvilket betyder at man somregel har det helt for sig selv, men nok skal huske at gå i bad når man kommer hjem ;-))
Du kan se hvor sejt det er og læse om det og se billeder HER og HER.Reptil og terrariemesse

5 maj + oktober + november - voksne 85 kr, børn 45 kr, 0-5 år gratis.
Mig og Bjørn og Cleo var forrige år til reptil-messe i Rødovrehallen og jeg tror vi skal det igen på lørdag. På messen kan man se masser af, ja... hvad skal man sige... hvis jeg skulle sige det kort, ville jeg nok beskrive det som... klamme dyr :-D
Der er flere dyre kategorier: krybdyr (slanger, gekkoer, firben, øgler m m), padder (tudser, frøer), leddyr (knælere, ederkopper, biller, krebsdyr, tusindben, vandrende pinde og andre insekter), pattedyr (mus, rotter) andre dyr (snegle og særligt exotiske pattedyr). Men det er altså også rigtig sjov bare at gå rundt og kigge på alle de vilde dyr, mange jeg i hvert fald aldrig nogenside har set før! Og i løbet af de 1-2 timer man kan bruge der blir dyrene helt klart mindre klamme og mange. Der er ikke rigtig noget mad så spis inden/efter. I maj og oktober er messen i Rødovre, men i april og november er den i Hedensted. Læs mere HER.

Herunder er nogle  billeder fra sidst vi var der.


De vildeste vandrende pinde
 
 
 
Plastbøtter med lidt af hvert, så langt øjet kan se. Og et gnavent marsvin - GIV AGT!

 
Baby krybdyr.
 


Ja, det er frosne gnavere til fodder og flere krybdyr på pinde.