29. maj 2012

Accessorie Apps - Apps der hjælper dig

Denne gruppe apps ved jeg ikke helt hvad jeg skal kalde.
De er nærmest nogle værktøjer eller tillæg, man kan benytte sig af i forbindelse med forskellige sproglige (men også allemulige andre) aktiviteter man laver IRL.


SLP Words HD Light (Gratis)
Dette må siges at være en meget simpel app, men samtidig også en ganske brugbar app. Der er 2 knapper, du kan selv vælge hvad der skal stå på dem, hvilken lyd der skal komme når du trykker på dem, hvilken farve de skal være og hvilken farve baggrunden skal være. Appen er gode fordi det bare nogle gange kan gøre en leg eller noget træning sjovere, hvis man svarer ved at trykke på en knap i stedet for bare at sige det. Lyd/optage funktionen kan også bruges til at give flere demonstrationer af en lyd der arbejdes med. Herunder ses Stop/Go knapper som er en af de knapper udvikleren har lavet for en samt S/T knapperne jeg selv har lavet til en aktivitet hvor et barn skal lytte til udtalen af et ord og afgøre om det er et S eller T det starter med.
Der findes også en betalingsversion (19 kr), hvor du har mulighed for at gemme flere forskellige knapper.
 
 

FlipScore (Gratis)
Appen hjælper dig med at tælle point. Du kan ændre navnet på deltagerne, så der fx står jeres navne (eller Døde ting vs. Levende ting eller S vs. T). Du kan holde styr på points i denne runde (sorte tal) og hvor mange runder hver deltager har vundet (røde tal). Du kan også se hvad klokken er og tage tid på hver deltager, hvis det giver mening i spillet.

Scoreboard HD (Free Version) (Gratis)
Denne app hjælper dig også med at tælle point, men her kan du både ændre navnet og farve på deltagerne. Farverne kan understøtte betydningen af det man tæller op, fx rød for forkert & grøn for rigtigt eller bare gøre det mere tiltalende for barnet, ved fx at benytte barnets yndlingsfarver.
Designet er mere simpelt og de store knapper og klare farver appellerer og gør det mere overskueligt for mindre børn. Du kan god også vælge at få dine point vist, som var det et lysskilt i en sportshal.
 
 
 


GameTools (Gratis)
Denne app er knap så overskuelig. Tilgengæld er den den eneste app du har brug for, hvis du skal spille et spil. Her er: pointtavle - til at holde styr på points, buzzer - hvis man spille noget hvor det gælder om at komme først, stopur - hvis man har brug for at tage tid og terninger (1-6 stk) - hvis fx man spiller et spil med brikker eller noget andet der skal rykke sig.

 

Der findes også en version til 6 kr uden reklamer.

Activity Timer - Kiddie countdown (Gratis)
Her er en tydelig måde at vise et barn at tiden er ved at gå eller er slut. Du kan selv indstille hvor lang tid appen skal tælle ned (mellem 1 min og 23 timer), hvilken lyd der skal komme når tiden er gået (der er jo stor forskel på om tiden fx slutter med en sirene lyd eller den mere positive klapsalve) og om den skal gøre barnet opmærksom på når vi nærmer os slutningen af tidsperioden. Appen kan bruges til alt hvad du har brug for at tage tid på. Der findes også en version til 6 kr uden reklamer.'
 
 

Chore Pad HD LITE (Gratis)
Denne app er lavet til at holde styr på hvem har hvilke opgaver/pligter i hjemmet, notere om de er udført og samle point til belønninger. Du kan lægge flere børn (eller hele familien) ind. Samtidig lægger du opgaver ind som skal udføres, vælger hvor ofte de skal udføres af hvem og hvor meget de skal være værd i belønningssystemet. Herefter opretter du og beskriver nogle belønninger (dessert, 30min med et computerspil eller en tur i zoo) samt noterer hvad de "koster". Appen fungerer herefter som en kalender, hvor man kan checkke af om opgaverne er lavet samt evt give ekstra point for særlig god eller hurtig udførsel. Man kan hele tiden holde øje hvor mange points der er tjent op og se historie for hvilke belønninger der er "udbetalt" til hvem, hvornår.


Dette er ok smart i sig selv, hvis dette er noget ens familie har brug for at holde ekstra styr på af en eller anden grund. Det rigtig smarte ved appen i denne sammenhæng er at den også kan bruges til at holde styr på (og evt motivere børn der har brug for denne type motivation) hvornår og hvor meget et barn fx skal øve sig på de nye ord til sit ordforråd eller udtalen af det fordømte R.
Findes også i en version til 30 kr.

iReward (25 kr)
I denne app findes ikke kalenderdelen, men hele opgave og belønnings systemet - det er opsat lidt mere roligt og tydeligt visuelt, så børn har lettere ved at følge med. Igen kan du lave dine egne opgaver og belønninger, men yderligere kan du illustrere dem med dine egne billeder der giver mening for dit barn og optage lyd til billederne. Barnet kan selv være med til at uddele stjerner, smilys, guldmønter eller lignende. Appen kan på samme måde som ovenstående bruges til at støtte hukommelsen eller udførelsen af forskellige opgave, både opførsel, pligter og sprolige områder der trænes.

 
  
 
 

Huske at se min fulde og opdaterede liste med app anbefalinger - klik her