24. maj 2012

Auditive Apps

Der findes også en masse apps der går ud på at spille et instrument, høre noget musik eller lytte efter forskellige lyde. Her har jeg samlet et par af disse auditivt orienterede apps:

What's that sound? Sound recognition for toddlers (Gratis / 18 kr)
Hvad er det du hører? Appen viser 2 eller 4 billeder af gangen samtidig med at der afspilles en lyd. Barnet tapper på det billed der passer på lyden og får et glad ansigt+lyd hvis det er korrekt, og så kommer der et nyt billed og en ny lyd. I den gratis udgave står der at der er 10 forskellige lyde, men jeg sværger på at jeg altså har hørt mere end 10 forskellige lyde. Tror dog at vi køber full versionen med over 500 lyde. Hvor mange af de 500 der så er "gode" lyde må vi se. I free versionen er lydene udemærkede og genkendelige i al fald.

 
 
Denne type app er god til børn der har brug for træning i at "bruge deres ører" og skelne lyde fra hinanden. Man kan også bruge billederne og lydene som samtale startere.

En anden app med samme funktion, men med mange flere customization muligheder er:

Sound and Touch (Gratis)
Her vises der altid 4 billeder af gangen, men du kan vælge forskellige biblioteker (dyrelyde, ting i huset, musik, natur og transport) til eller fra. Du kan også lave dine egne biblioteker, hvor du enten bruger billeder og lyde fra udvikleren eller dine egne billeder og optagelser. Den er en smule sværere at finde rundt i customizingen end de andre apps fra AlligatorApps.
Sådan lave du gemmer du dit eget billed: Optag lyden først, ved at gå ind under "Customize Concepts" (concepts = lyde, i denne sammenhæng), tappe på "+" og optage lyden, tappe på ordet "singular" ud for optage/play knapperne og giv din optagelse et navn. Gå tilbage og ind under "Customize pictures", her navngiver du de biblioteker du vil lave og åbner biblioteket. Så tapper på "+", tapper på billed og vælger et billede fra dit bibliotek eller tager et nyt. Herefter finde du den lyd du lige har optaget i den alfabetiske liste og sætter lyden til "on".


Fordi der er disse muligheder for customization kan appen også bruges til at træne sproglyde eller andre områder.

Baby DJ (Gratis / In-app-purchase)
Denne app er simpelthen for cool! I den gratis version er der 2 sæt pladespillere man kan vælge imellem, flere kan købes til. I hvert sæt pladespillere er der 9 plader man kan spille på. Hver plade looper et stykke musik - et beat, nogle strygere eller et keyboard riff. Man kan så høre alle stykkerne sammen eller selv vælge hvilke 0-9 plader man vil spille på én gang og på den måde mixe sin egen sang. Når man tapper på pladerne stopper eller starter de. Hvis man trykker på "record" knappen kan man optage det nummer man mixer sig til og bagefter kan man gemme og dele sine numre med andre... Se demo-video herunder:


PianoPals (Gratis / In-app-purchase)
Bondegården er gratis, andre miljøer kan købes for 6 kr stykket. PianoPals er et klaver med 8 farved tangenter man kan spille på, ganske simpelt, man kan så selv vælge om der skal stå dyrenavne (engelsk) - så er det dyrerne der siger en lyd når man tapper på tangenten, do-re-mi-fa-so-la-ti-do, ingenting eller være 1-8 øjne (ligesom en terning). Den er sgu sød nok.

Kid Musical Wonder (12 kr)
Denne app staller og låser engang i mellem, men den er ganske sjov når den virker. Med appen får man 5 forskellige klaverer, 1 bongo-tromme og 2 ligegyldige spil, hvor man skal tippe ipaden for at samle nogle ting.
 
 
 
 
 
 


Baby White Noisebox Pocket (Gratis / In-app-purchase)
Mange babyer synes at den brusende lyd af hvid støj/føntørrer er beroligende - efter sigende fordi det minder dem og lyden af blodet der strømmer rundt i kroppen, som de husker fra tiden i livmoderen.
Her kan man få hvid støj, bølger og en generel udendørs lyd gratis. Flere lydmiljøer kan tilkøbes.Nature Sounds Relax (Gratis)
Både til børn og voksne. Her får du gratis et par minutter med forskellige typer natur lyde. Ganske beroligende hvis man er til den slags, men lydene kan også bruges som baggrundsstøj eller lydtæppe.


Husk at se den fulde liste med anbefalinger af apps i alle kategorier - klik her