15. maj 2012

iPad :)

Jeg har endelig fået en iPad

1½ uge inde og jeg kan klart anbefale den på det varmeste :-D

Sværger til Android når det kommer til min telefon, men har længe rigtig gerne ville have en iPad på grund af alle spændende de, især amerikanske, apps der findes, som man ikke kan få til Android.

Efter lidt research er jeg endt med en sort (den sorte ramme skulle efter sigende gøre at skærmen virker større når man ser fx film), 32Gb (16 er helt klart for lidt og 64Gb virkede som så meget når jeg nu ikke vidste hvor meget jeg ville komme til at bruge den) kun med WiFi (tænker ikke jeg har brug for 3/4G, da jeg næsten udelukkende bevæger mig steder, hvor man nok godt kan få adgang til et eller andet trådløst netværk, hvis det skulle blive nødvendigt).

Accessories
Til at starte med har jeg købt et sort smart cover og et neopren sleve (fandt et rigtig fint et som en kvinde i Litaun syr til én af tyk neopren og genbrugte russiske uld tørklæder).
På sigt tror jeg dog også at jeg skal have et book cover eller case af en eller anden art. Måske et af disse:
 
 
 


 
 
 


 
 


Fra Fisher Price kan man også få et case som er tiltænkt de allermindste

Eller et Life Proof case, de skulle være lige på trapperne.
Kender en der har det til sin iPhone og i forhold til at telefonen bliver så vandtæt at man kan svømme med den og så beskyttet at man skulle kunne tabe den fra 2 meters højde på alle flader/sider/hjørner uden at der sker noget, er coveret meget slimline og ubemærkelsesværdigt.
Tips
Jeg har allerede fundet et par funktioner, som jeg ikke lige vidste fandtes først, men som jeg har brugt meget efter jeg har opdaget dem:

Multitasking
Ved at dobbeltklikke på "home" knappen (ved ikke hvad man kalder den) åbner en multitasking bar i bunden af skærmen, så kan gå ind i et program samtidig med at et andet kører og man hoppe hurtigt mellem programmerne man sidder og bruger. Rigtig smart til fx at høre musik mens man tjekker emails og lignende.

Split og Undock keyboard
Hvis man holder sin iPad i hånden samtidig med at man skriver er det klart lettest at splitte sit keyboard. Og i nogle situationer er det rart at kunne rykke keyboardet, så det ikke dækker over tekst man skal se mens man taster fx. Se hvordan i videoen herunder:

Kommende
Over det næste stykke tid kommer der en del indlæg med forskellige apps, som vi bruger og/eller er anbefalelsesværdig til forskellige former for sprogstimulering.
Disse apps vil også blive samlet på deres egen side og inddelt i forskellige kategorier - klik her