3. marts 2013

Alternative helligedage


I løbet af året har vores familie nogle traditioner på bestemte dage.

Vi holder juleaften, klipper et gækkebrev til påske, udskær nok også et græskar til halloween og alt det der.

Men der er også et par andre ferier og helligdage, hvor vi efterhånden har vores egne traditioner der helt klart er højdepunkter på famililens år.

 • Marathon i Maj
  Der er ikke rigtig nogen af os der synes om at løbe, men af én eller anden grund synes vi alle sammen at det er super sjovt at se CopenhagenMarathon. Vejret er som regel ved at være dejligt på dette tidspunkt, så vi ruller ud med tæpper og madkurv for at finde en god placering (typisk i fælledparken et sted). Der kan man nemt sidde flere timer og både blive imponeret af farten på de hurtigest, se forskellige løbestile og forskelligt træningstøj, forundres over den menneskelige krop, se folk der suser afsted og andre der kæmpe utrolige kampe. Vi tæller folk med flotte sko og klapper løs! Og før man ved af det er hele dagen gået.

 • CopenhagenPrideParade i August
  En parade er altid sjov og PrideParade er altid både glad, farverig og festlig. Vi ruller altid ud i Christiania cyklen (så har man også en sidde plads), vifter med flag, synger og danser til musikken. Hvis jeg var kongen af Danmark, blev paraden holdt på en fredag, som så blev dagen lavet om til en helligdag så alle havde fri. Til forskel fra mange andre helligdage er begrundelsen for fejringen til at forklare selv en 4årig: "Vi fejre at der findes så mange forskellige mennesker og at alle må være forelskede i lige dem de har lyst til".

 • Riddermarked i Pinsen og/eller Efterårsferien
  Folk der er klædt ud, ting fra gamle dage, turneringer, mad på grill og store sværd virker altid som et hit. I pinsen er der riddermarked i Valbyparken og i efterårsferien er der som regel ridderturnering i Amaliehaven.


Den sidste helt særlige tid på vores år er:
 • Lego World i vinterferien
  Vi elsker at være i legoworld! Vi kommer når de åbner og de må smide os ud når de lukker. Det er super sjovt for børn der kan lide at lege med lego af den ene eller anden slags (læs: alle børn) og selv hvis jeg ikke havde børn ville jeg tage der ud med nogle venner og lege løs. 
 •  Det er sjovt at se de nye legoprodukter og der er en masse forskellige aktiviteter, men bedst og mest simpelt af alt; så kan man sætte sig ned i en kæmpe bunke lego og bare bygge løs. Det eneste man skal huske for at få en god dag er, at sætte sig ned. Ikke bare gå rundt og kigge. Ligeså snart man sætter sig ned blir man suget ind i en legeverden, hvor tiden går mens man bare sidder og bygger, snakker og leget.
I vinterferien her i sidste måned var vi selvfølgelig i Lego World. 
Det som Bjørn synes bedst om var at bygge med de nye Chima klodser og klare forhindringsbanen. Cleo var meget glad på Duplo området. Adam er i virkeligheden gladest for ideen og stemningen.
 
 

Der var flere ting jeg synes var rigtig sjove i år bla lego-muren med forskellige mønstre var både sjov og fin, produktionsområdet hvor man kunne se hvordan klodser blev lavet og min samtale med en lego-ansat om hans arbejdsdag og omkring hvordan de udviklede nye produkter (tal lige om et drømmejob). 
 


Hvis du har brug for at få styr på dine alternative helligdage, helt normale helligdage og hverdag... Så husk at du kan downloade MinKusineMaria's års familiekalender helt gratis - se her!