24. marts 2013

Tegn og vind


Vi tegner og tegner og tegner og farver med med tusser.

Efter en periode for et par år siden, hvor Bjørn ofte blev frustreret af at tegne - "det jeg tegner ligner ikke noget, mor!?" - er det de seneste 1½ år helt klart blevet en af Bjørns yndlings aktiviteter og hver dag har Bjørn 3-10 tegninger med hjem fra børnehave. Tegningerne han laver, er af de forskellige ting der optager ham (= elementer, våben, baner, figurer), men engang imellem kan moren her være heldig og også få en tegning af et dyr eller et menneske (dem synes jeg er så sjove).

Jeg har længe være meget fascineret af børnetegninger, da jeg synes de kan vise en masse om både hvordan barnet tænker og hvordan det opfatter verden (dengang jeg var teenager og gik på HF, skrev en opgave om hvordan man kunne aflæse Piaget's udviklingsstadier i børnetegningernes udvikling). Og det er bestemt ikke blevet mindre sjovt af at det nu er mine egne børns tegninger.

I Bjørn's børnehave kan man vælge om man vil tegne "rigtigt" (de kalder Bjørn det) eller om man vil farve en kopiside. For Bjørn har kopisiderne og diverse malebøger har været rigtig gode til at give præcisions øvelse med tusserne, som han har kunne udnytte til at kontrollere hans "rigtige" frie tegninger bedre.

Se afsnittet med links til gratis kopi sider på min links side - lige her.

MAXI
En ting vi også har gjort meget er at tegne af efter andre ting. Både ved at lægge papiret oven på en bog eller et billede (eller et skylanders kort) og så tegne kopiere tegningen. Også ved at tage billeder af ting og sager med vores lille digital kamera og så forsøge at tegne det når vi kom hjem.
Bjørn har i perioder gået meget op i logoer og skilte, så dem har vi taget mange billeder af. Selvom han jo hellere vil have en is, så synes han ikke at det er et helt skidt alternativ at tage et billede af frisko skiltet og gå hjem og tegne logoet og de forskellige is der findes men, hvis is nu ikke er på bordet.


De tusser vi tegner med har i lang tid været Touché MAXI, de er lette at holde på, tegner godt, findes i mange farver, kan fås med en træblok så propperne ikke blir væk og så koster de kun ca 100kr.
Vi har tidligere købt dem både hos LirumLarumLeg og hos Husflid (som har en fysisk butik på Østerbro, der er en udflugt værd i sig selv!).
Fornylig har vi forsøgt os med Touché MINI udgaven, da Bjørn gav udtryk for at det var svært for ham at tegne de små detaljer han efterhånden er begyndt at have i sine tegninger. Der gik lidt rod i vores indbyrdes aftaler så vi har fået dubletter af nogle af farverne.
Derfor udlodder jeg en træblok med 12 Touché MINI tusser i træblok samt en lille malebog med en masse fine mønstre i forskellig detaljeringsgrad a la Mandalas.

MINI
MINI
Du deltager ved at tilmelde dig Rafflecopteren nederst i dette indlæg senest lørdag d.13. April 2013.

Se flere indlægget om at tegne - klik her

Se afsnittet med links til kopisider man selv kan printe ud gratis på min links side - lige her.

Deltag her:
a Rafflecopter giveaway