26. februar 2014

Installationskunst for børn

Bjørn kommer fra flere generationer af mennesker, der er meget glade for museer og udstillinger. Og han har selv altid været, en smule foruroligende, glad for at ordne og sortere. Så det kommer ikke helt bag på os når han en gang imellem bruger en hel eftermiddag på at lave opstillinger med diverse genstande han samler ind.

Han lægger tingene efter et system og en forståelse af sammenhænge som det oftest kun er ham selv der kan se. Men der er ingen tvivl om at det er et sirligt system. Nogle gange er det æstetikken der vægtes andre gange koncepter eller forestillede sammenhænge. Tingene han bruger bliver indsamlet metodisk og placeringerne af præcise og gerne efter flere overvejelser og forsøg.

Når han har været med mig på arbejde leger han tit også denne leg, med de ting han kan finde på mit kontor.

Billederne herunder er af ældre dato. Og hvis der er nogen som kan gennemskue logikken er de MEGET velkomne til lige at skrive en kommentar til indlægget.
I øjeblikket gør han mest noget lignende med hans LEGO og der er systemerne blevet mere gennemskuelig for lægmand.

Men efter min mening er der ikke noget der giver et bedre indblik i hvordan der ser ud inde i mit barns hoved end disse installationer og de samtaler vi har udfra dem.

 
 

I en periode samlede Bjørn også på skrald han fandt på gaden.

I indlægget her kan du læse om hvordan jeg fik vendt Bjørns skraldesamling til noget (også for mig) positivt blandt andet via denne form for installations kunst. Og her kan du høre ham fortælle hvad hans skraldesamling består af.

Siden da er han faktisk stoppet med sin samling. Vi har den dog stadig stående i en pose. Planen er at den skal smides ud, men han vil bare gerne lige sortere den først, da en af hans venner på fritidshjemmet samler på metal-skald fortæller han. Så den står bag døren og venter på at blive sorteret. Jeg håber vennens mor bliver glad når det sker - men det tror jeg nu faktisk at hun gør :-)