18. februar 2014

Regn med penge

Ugens app er gratis, genial og virker på alle platforme!

For mange børn er det rart at få abstrakte koncepter og manipulationer gjort visuelle og virkelighedsnære. På RegnMedPenge.dk kan du gøre dette super let og intuitivt.


Som i en slags visuel regnemaskine kan du trække pengesedler og mønter rundt. Når du lægger 2 værdier oven på hinanden lægges de sammen, når du fjerner en værdi trækkes den fra.
Tapper/klikker du langt bliver værdien vekslet til mindre enhed (100 kr seddel bliver til 10 stk 10 kr mønter). Samler du nok af én enhed kan du vælge at veksle til større enhed (10 stk 1 kr bliver til 1 stk 10kr).

Du kan bruge applikationen til at arbejde med forståelse af 1'er, 10'er, 100'er og 1000'er. Som en simpel regnemaskine hvor additions og subtraktions processen er mere konkret. Eller til penge- og vekslings-forståelse.

RegnMedPenge er en webapplikation der fungerer i alle de nyere kendte browsere. Det vil sige at du ikke skal gå i fx AppStore for at hente denne applikation, men i stedet blot åbne din browser og på til webadressen: www.RegnMedPenge.dk. Dette er super smart, da det gør at du kan bruge det uanset om du er på iOs apparat, Android, PC eller Smartboard. Ulempen er at du skal være connected til internettet. Når du er inde tapper/klikker du på "prøv" og så "start".


Applikationen er simpelthen så fin og simpelt lavet, samtidig med den har et hav af anvendelses-, udviklingsmuligheder og oplagte afledt materialer. Så man kan kun håbe den danske matematiklærer, designeren og systemudvikleren, der sammen har lave appen, får mulighed får tid, lyst og lejlighed til at udbrede applikationen og arbejde videre med deres ideer.