16. februar 2014

LEGO filmen

Hertil formiddag var vi inde og se den nye LEGO film, som havde premiere .6 februar 2014.

Det er ingen hemmelighed at alle 4 hjemme hos os er lego fans.
Det årlige LEGO World besøg i vinterferien er noget vi ser frem til hele året (læse mere om LEGO World og andre hellige dage i vores familiekalender - Lige her).
Og denne uge har været ekstra LEGO'et med besøg i BellaCenteret torsdag og så den nye LEGO film i dag.

I år blev det meste af vores tid brugt i Duplo CupCake og Is område, Fanzonen, den (frivillige OG ufrivillige) morsomme Historien om LEGO film og med det nye LEGO the movie konsol spil.

Skal jeg se den nye LEGO film?

Ja. Ja det skal du. Så simpelt kan det siges.
Filmen var simpelthen super god! God historie med flere lag, uden at bliver for forvirrende for de små. Visuelt flot, og med en masse sjove LEGO detaljer. Alt er simpelthen lavet af klodser, som er magen til dem I har derhjemme. Ligesom med de rigtig LEGO pakker var den samme klods både del til en flyver og øre på en kat. Når noget går i stykker, splintres det ad til sine LEGO klods elementer, ligesom man kender det fra ex Ninjago filmene og spilene. Blot endnu mere detaljeret og fuldt unyttet - også til historiens hoved pointe. Bagefter var det rigtig sjovt at tale om alle de klodser der blev brugt som vi kunne genkende fra vores eget LEGO. Filmen havde masser af humor for alle aldre, hjerte (ja - jeg græd 2 gange!?), spænding og moral uden at være moraliserende. Og så selvfølgelig en slutning der åbner op for en LEGO the movie 2.

 
 

Du kan blandt andet læse mere om filmen, se videoer, spille spil, læse om de forskellige figurer og downloade forskellige materialer (som ex billederne herover og -under) både på den danske hjemmeside og den internationale (engelsksprogede) hjemmeside.
 
 

Du kan fx sammensætte din egen LEGO minifigur avatar i deres "SigFigCreator".
Herunder jeg har forsøgt at lave mig selv :-)

Hvis du laver figuren sammen med dit barn er det rigtig fint for ordforrådet, hvis I undervejs sæt ord på jeres overvejelser og det i vælger.
I kan beskriv de forskellige valgmuligheder i ser, sammenligne dem og udpege forskelle.
Barnet kan også sidde med hænderne på ryggen og få til opgave at beskrive hvilke af valgmulighederne du skal vælge. 

Bagefter kan i sætte figuren I har lavet ind i filmens trailer (her), desværre kun på engelsk, det er også sjovt.