1. februar 2015

Klip dit eget hår

OBS: jeg har ny forbedret instruktion HER
og også en ny bedre video uden forklaring (/kort) HER og med instruktion (/længere video) HER

Den 31/1 var det Store Lusedag. Der var heldigvis ikke bid hos os (se indlæg om lus her og her), men det var der tilgengæld her mellem jul og nytår.
Hvilket jeg bestemte mig for var et tegn på at det var NU jeg skulle klippes.

Derfor har jeg nu klippet mit eget hår, noget jeg har overvejet længe at prøve - og det jeg gør det helt sikkert igen!

Mit hår var efterhånden blevet ret langt, det er lidt besværligt når man skal lege rundt og små baby fingre der bliver viklet ind.
Hvad der dog er mere besværligt er at nå at komme til frisøren. Oven i hatten er min yndlingsfrisør vist nok stadig på barsel, så hvorfor ikke...

Et par forskellige YouTube tutorials senere var jeg klar.

 
 Den metode som er allerflest gange på nettet er en, hvor man man samler alt sit hår i en hestehale oppe nær panden og klipper hestehalen over.
Den metode giver etager, hvilket jeg ikke var interesseret i. I al fald ikke så mange og med så stor længde forskel som metoden resulterer i. Få en ide om den metode her.

I stedet for valgte jeg at samle mit hår i en lav hestehale i nakken, sætte ellastikker med lidt afstand i hele hestehalens længde, tilsidst klippe alt det slidte af på tvær og til sidst klippe lidt op i håret så overskæringen ikke blev så entydig.

Hvis du klipper i vådt, helt klat-redt hår og med stramme/præcise ellastikker, blir resultatet mest jævnt. Jeg gik efter det rodede look så det kunne passe til resten af min livsstil ;-) og er også lidt doven, så jeg gjorde det i tørt og uden at rede mit hår helt igennem inden (var faktisk bare lige rullet ud af sengen).

Se i videoen herunder præcis hvordan. Videoen er forresten lavet med iOs 8's nye timelapsfunktion


Fordi hestehalen er samlet bag i bliver håret foran/i siderne en lille smule længere end det midt-bag - dette vil være mere og mere tydligt jo kortere dit hår er. 

Næste gang tror jeg at jeg i stedet for 1 hestehale vil lave 2 lave rottehaler ved kæben, så håret foran/i siderne bliver en my kortere end det midt-bag.

Hvis du kaster dig ud i at klippe dit eget hår, så send mig gerne et billede!