8. juni 2012

Sådan kan du følge bloggen

Jeg har fået en del spørgsmål om, hvordan man kan sørge for at få besked når der er nye indlæg på bloggen. Nu skal du høre.....Nyhedsbrev - bedst, sikrest og lettest!
Den allerbedste og sikreste måde er at tilmelde sig mit nyhedsbrev
Dette gøres enten via boksen i øverste højre hjørne her på bloggen, ved at klikke HER eller ved at klikke på kuverten med regnbuen på MinKusineMaria's facebook side (se billede til venstre)Abonnér på feed via læserprogram
Du kan også abonnere på MinKusineMaria's RSS feed via et af de mange læserprogrammer der findes. Jeg bruger selv Google Reader (som du "har" automatisk hvis du har en google konto), men der er mange flere populære som fx Bloglovin. Denne type programmer samler alle de blog feeds du abonnerer på, så du kan se nye indlæg fra mange steder samlet på et sted - men det kræver selvfølgelig at du aktivt går ind det ene sted de er samlet og ser hvad der er kommet. Du kan abonnere på mit feed ved at klikke på knapperne i menuen til højre i bloggen.


Abonnér feed via email
En anden mere automatiseret mulighed er at bruge abonnement via fx. Feedburner. Dette gøres ved at indtaste sin email i Feedburner boksen (også i menuen i højre side af bloggen). Feedburner sender 1 email til dig på et fastsat tidspunkt, hvis der i løbet af dagen er sket en ændring på bloggen. Dette sker automatisk og konsekvent, men derfor også ukritisk, så du får også besked hvis jeg har fx har rettet en stavefejl i et indlæg :-) men slipper tilgengæld for at tjekket noget udover din sædvanlige mailadresse.

Update Juli 2013:
Følg via RSS (læs mere om RSS og RSS readers i indlæget her)
Klik på et af de små ikoner øverst til højre i sidepanelet hvis du vil følge via Facebook, Twitter, RSS, Google+, Pinterest eller sende mig en email :-)Facebook
Det er også muligt at 'like' bloggen via facebook, men på grund af facebooks seneste ændringer (sommer 2012) kan du ikke længere være sikker på, at du får alle informationer jeg poster, at se i din news feed (med mindre jeg vælger at betale penge til facebook og på den måde købe mig ind i dit feed) - selvom du har trykket 'synes godt om' min side.

Det, du gør er:
Gå ind på MinKusineMaria's facebook side og klik 'synes godt om'.

Hvis du vil se alt hvad jeg poster på facebook, skal du selv gå ind på MinKusineMaria's facebook side og holde øje med om jeg har skrevet noget nyt.
Hvis du vil øge chancen for at se det jeg poster på facebook i dit news feed, skal du udover ovenstående; holde cursoren over knappen hvor man lige har klikket 'synes godt om', så kommer der en drop-down-menu til syne (hvis det ikke lige virker med det samme, så klik på knappen igen og prøve at holde cursoren stille over knappen igen - lige pludselig virker det), og i denne menu tjekke at der er hak udfor 'Vis i Nyheder'.
En tredie mulighed, hvor du får mulighed for at se alle poster fra MinKusineMaria (og andre sider du synes godt om) er, at du tilføjer siden til en af dine facebook lister. Dette gør du ved at holde cursoren over 'synes godt om' som før og herefter klikke på '+ Ny liste' (eller på en af dine eksisterende lister du vil tilføje MinKusineMaria til, hvis du har sådan nogle) se billede herunder:

Når du klikker åbnes der et vindue, som det ses her til højre. Herefter (tilføjer du evt andre sider eller venner du ønsker at have på samme liste og) klikker næste. Listen navngives og synlighed vælges.

Nu kan du se listen du har lavet, på din facebook startside, i menuen i venstre side,  under 'INTERESSER'.
For at se det jeg poster, kræver det blot at du klikke på den liste MinKusineMaria ligger i (bare vent om 6mrd har du alt på facebook sorteret i lister).