26. marts 2015

At lære både i relationen og af relationen

Jeg kan ikke huske hvor det var jeg hørte sætningen, men jeg synes den var god lille reminder, der i al fald har hængt fast hos mig....

Børn lærer i relation og af relation.

Nyt læres når børnene er sammen med os, men også af selve det, at børnene er sammen med os.
Hvis relationen ikke er tilstede kan man næsten ligeså godt opgive at videregive læring, hvorfor en god relation er en god investering og læring i sig selv.

Lidt i samme tråd har jeg herunder samlet nogle skønne videoer af børn der tydeligvis har lært noget i af de voksne omkring dem. Jeg tvivler på at det er noget de voksne har forsøgt at lære dem bevidst. Men disse børn har være i relation til deres tætte voksne, observeret dem og på den måde "fået det ind med modermælken".

Måske er det fordi jeg selv lige var på førstehjælpskursus i går, men rimelig imponerende baby der her giver hjertemassage:


Hvis du ikke har set den lille mini korleder i videoen herunder, så god fornøjelse. Det er helt utroligt som hele udtrykket, kroppen og følelsesudtrykket rammes.


Lidt en anden musik genre, men hør lige en skøn lille 2 årig rapper:Stadig hiphop genren, men nu dans. Jeg er især vild med hans holding og små bevægelser, når han står og kigger på farens stykke, SÅ godt ramt.


Og tilsidst en video hvor læringen går den anden vej. For glem ikke at vi voksne også lærer både i og af vores relation til børnene.
I video herunder har et kompani med moderne dansere taget en 1 årig med til træning får at få ny inspiration til naturlige bevægelser. Også sødt at se hans undren og glæde over denne lidt kongens efterfølgr leg :-)