4. marts 2015

Kuk-Kuk-Hvor er du?

Noget af det som Bjørn glæder sig allermest til er at lege borte-borte-tit-tit med Franka. Han har forsøgt ca 1 gang om ugen siden hun blev født og nu hvor hun er blevet 4 mrd begynder der at være hul igennem. Jeg tror det er fordi han kan huske hvor sjovt Cleo synes det var når han gjorde det :-)

Gemmeleg i alle dens former er et stort hit hos børn, store som små. Og personligt synes jeg også det er en af de oprigtigt sjove lege man som voksen kan lege. Både med 1-2 børn med også med større børnegrupper.

Noget af det allersjovest jeg kan huske fra da jeg var lille, var en sjælden sommeraften, hvor alle gårdens voksne også lige pludselig gad at være med, og der var kæmpe-dåseskjul i gården.

Som nævnt tidligere, er det som regel sjovere for alle parter at lege eller spille spil, hvor alle deltagerne har lige chance for at vinde.

En undtagelse for dette er gemmeleg med små børn.
I 2-3 års alderen synes børn typisk at gemmeleg er sååååå sjovt, men samtidig er de så notorisk dårlige til at gemme sig at det i sig selv gør det sjovt at lege med dem.

Det giver også et godt indblik i hvordan deres hjerner fungerer. Når Cleo fx bliver ved med at gemme sig det samme sted igen og igen, eller konsekvent gemmer sig det sted jeg lige har gemt mig. Kan jeg se hun har omtanke nok til at se nogle gemmesteder er bedre end andre, men ikke nok til at regne ud hvilke/hvorfor. Hun er smart nok til at kigge efter den mere succesfulde deltager og benytte dennes strategi, men ikke smart nok til at se hvorfor det ikke er smart at kopiere strategien 100%.

Billede herover var ikke del af en gemmeleg, men engang vi var i IKEA. Mig og Adam stod og diskuterede for og imod den ene og anden sofa. Pludselig så vi det-lille-blå-Cleo-spøgelse gående rundt i afdelingen i en blanding af undren og forundring. Vi var flade af grin :-D

Hos HowToBeADad bloggen har jeg fundet disse super sjove billeder af børn der gemmer sig. I indlægget her har han endnu flere... Nogle virkelig gode gemmesteder - nogle virkelig dårlige. Jeg kom i al fald til at grine af dem...