29. juli 2013

Link up og del dine gode blog indlæg med andre - sådan!

Jeg synes tit, jeg oplever at snuble over en blog, som får mig til at tænke: "Det var da utroligt mange interessante indlæg og gode ideer, jeg kan få her, hvorfor har jeg aldrig mødt den blog før?!"

Når jeg først har opdaget en ny blog, jeg kan lide, følger jeg den via Feedly (fordi GoogleReader jo lukkede). Se indlægget om hvordan du gør det lige her. Der er rimelig simpelt.

Det, som kan være knap så simpelt er, at opdage de gode indlæg og de gode blogs, der svæver rundt derude.
Mange blogs har en blog-roll hvor du kan se en liste over hvilke andre blogs den der skriver bloggen, selv læser, men jeg har tænkt mig at prøve noget andet...

Derfor offentliggører jeg på torsdag d.1.juli MinKusineMaria's første såkaldte Linky.
Hvis du har brug for en fysisk analogi, kan du tænke på en Linky som en åben opslagstavle her på min blog, hvor andre bloggere selv kan sætte opslag op.
Man bruger Linky'en, hvis man vil afholde et Link Event aka Link-Up aka Linky Party aka Blog Party eller Blog Hop.

På internationale blogs vrimler det med Linkys. Der er så mange at man flere steder kan finde oversigter, der prøver at holde styr på de forskellige Link Parties der er hvor og hvornår indenfor bestemte kategorier (se fx herher eller her).

Sådan fungerer en Linky

Personen hvis blog indeholder Linky'en og som dermed afholder Link Eventen kaldes 'værten'.
Det er værten der bestemmer, hvad der må lægges links til i Linky'en, hvornår Linky'en lukker for flere links og hvad man skal gøre for at få lov til at lægge sit link og deltager i eventen.

Værten vælger måske, at Link Eventen skal have et bestemt tema fx "Min bedste kageopskrift", "Se hvordan vi holdt børnefødselsdag" eller "Det bedste indlæg på min blog i denne uge". Det kan være at Linky'en kun er åben 1 dag, 1 uge eller længere.
Det er meget normalt at værten beder de bloggere, der deltager, om at kommentere eller besøge nogle af de opslåede links eller linke til værtens Linky Event. Enten i selv det blog indlæg de linker til i Linky'en eller andetsteds på deres blog.
Derfor findes der som regel en såkaldt "button" i forbindelse med eventen. En button er et lille billede, bloggerne kan lægger ind på deres egne blogs, kombineret med et direkte link til Link Eventen - altså en form for reklame for Link Eventen.

Se og hent MinKusineMaria's "buttons" lige her.

Det, som bloggerne får ud af at deltage i Link Events/Parties/Ups er altså:
At opdage nye blogs og samtidig med, at får udbredt kendskabet til deres egen blog og derigennem får mulighed for nye, faste læsere og mere dynamik til deres blog.
Jeg tror det blir sjovt!

Se MinKusineMaria's første Linky lige her. (kommer snart)