16. juli 2013

Vi er nede med koldskål

Rul ned og få den bedste opskrift på den bedste hjemmelavede koldskål.
Vi er SÅ nede med koldskål hjemme hos os - hele sommeren og også nogle gange om vinteren!

 

Vi laver helst koldskålen selv. Det er bare at hælde ingredienserne i og piske, så børnene kan sagtens hjælpe eller lave det selv. Sådan her gør vi...

 

1. Pisk med en el-pisker:
  • 2 bæger med pasteuriserede æggeblommer (det påståes det svarer til 4 æggeblommer)
  • 120g rør-sukker = lidt over 1 dl
  • ½ tsk vaniljepulver (meget bedre end vaniljesukker og meget lettere end vaniljestang)
Pisk indtil massen er blevet lys, perlemors-agtig og den ikke knaser mere
Når du starter med at piske æg+rørsukker+vanilje
Når du er færdig med at piske æg+rørsukker+vanilje

2. Pisk videre med el-piskeren og tilføj lidt afgangen:
  • 1 liter kærnemælk
  • 8 dl tykmælk (brug de sidste 2 liter til din bolledej)
  • 2 tsk citronsaft
3. Stil koldskålen i køleskabet til dagen efter, hvis du kan lade den være så længe...
    Den kan godt spises med det samme, men den er altså bedst dagen efter.


Vi spiser gerne koldskålen med enten Urtekram's økologiske kammerjunker eller Quinoa flakes, men er i gang med at forsøge mig lidt frem med hjemmebagte - der skal nok komme en opskrift...


Og så et lille koldskåls galleri - bare fordi det var umuligt at lade vær: