8. juli 2013

Udflugt til Sommerland Sjælland

Sidste sommer var vi i Sommerland Sjælland for første gang. Jeg har været der som barn, men resten af familien havde aldrig været der før, på trods af at det ligge ganske tæt på bedsteforældrenes sommerhus, hvor vi tit er oppe.

Bjørn på vej ned igennem en af de mange rutschebaner
Indrømmet - vi havde ikke de højeste forventninger til stedet. Tænkte lidt at det ville være en dyr indgang, dårlig grillmad, masser af mennesker, udslidte forlystelser blandet med forlystelser fra Anker's tivoli, men at Bjørn nok ville få en sjov dag. Heldigvis blev vi uhyre glædeligt overraskede, tog hjem helt overvundne af stedet og skal helt sikkert tilbage denne sommer!


Ja - indgangen koster mange penge (220kr pr person i højsæsonnen 2013), men det var meget nemt at bruge en hel dag i sommerlandet. Og for vores skyld måtte åbningstiden gerne have heddet kl.9-21 i stedet for kl.10-19, som den var den dag vi var der. Når man først var inde følte man sig ikke presset til at bruge flere penge, som man ellers godt kan andre steder.
Der var mange mennesker, men området et også meget stort. Derfor føltes det slet ikke overrendt eller -fyldt den dag vi var der.

Der var bestemt også masser af friturestegt mad og mystiske salatbarer, men der var rigtig gode madpakke-muligheder, ikke bare 2 fedtede bænke og en skraldespand, som man ofte bliver henvist til med sin madpakke. Og under navnet Smagen af Sommer, spiste vi faktisk rigtig lækker mad af lokale råvarer i hyggelige omgivelser!
 
 

Der var stadig nogle af de forlystelser jeg husker fra da jeg var barn - omend en del færre trampoliner, men nu har næsten alle jo også en trampolin i baghaven, i 80'erne var en trampolin noget helt eksotisk - men de var klart i bedre stand end den gang. Der var også kommer virkelig mange nye forlystelser og der var noget for alle aldre.

 
 

Svævebanerne der kørte ud over søen var klart Bjørn's favorit, men også området med de virkelig lange rør-rutschebaner tror jeg godt han kunne have brugt en hel dag på (lidt sjovt at begge dele også var der da jeg var lille).
 
Amazonas
I den fjerneste ende af Sommerlandet var Bjørn også meget underholdt af den mystisk og lidt uhyggelige Amazonas "bådetur", mens mor og far mest fandt underholdningen i form af det helt særlige eklektiske og (hmm ja hvad skal man sige...) sporadiske æstetik på forlystelsen :-)

Bjørn i Amazonas
Da både Bjørn og jeg ikke er til koldt vand, brugte vi ikke så lang tid i vandlandet, men har man en vandhund kan der helt sikkert let gå et par timer på rutsjebanerne der.

 
 

Sammen kæmpede mig og Bjørn os igennem Jungleruten og kom ud med kun 1 nær-våds-oplevelse og 1 total mudret sko.
Den komplet ustyrlige hoppeborg og de små elektriske biler skal vi helt sikkert også forbi i år.


Jeg fik ikke prøvet klatrefidus banen, hvilket jeg håber på at få lavet om på i år (Update: den var vildt sjov!). Den så nemlig rigtig sjov ud, men bjørn var ikke helt høj nok til at prøve den (og jeg synes det var lidt strengt, hvis de alle 3 bare skulle stå og vente på mig, når der nu var så meget andet...).

Cleo var også med i sin beco slynge - se blandt andet disse billeder i indlægget her.

En fin skraldespand i Sommerland Sjælland
Men det som faktisk var allerbedste og mest overraskende ved Sommerlandet Sjælland var, at samtidig med det store udvalg af kørende forlystelser og diverse grovmotoriske udfordringer, blev der brugt overraskende meget areal på at skabe luft og plads imellem aktiviteterne samt hyggelig græsgrønne områder. Der var dyreområder, store åbne plæner med træer og andre fine løsninger (som skraldespanden herover) der tilsammen gjorde, at det udover sjovt, føltes roligt, åndbart og hyggeligt at være i sommerlandet. Hvor mange aktiviteter rettet mod børnefamilier let føles proppede, hektisk og afbrudte.

God sommerferie!

PS: se flere ideer til udflugter i Odsherred i indlægget HER