15. september 2012

DIY baby Uro i Sort/Hvid/Rød

Mig og Bjørn lavede for et par måneder siden en uro til Cleo.
Cleo har været rigtig glad for uroen de første par måneder af hendes liv.Uroen var inspireret af en sofapude vi havde da Bjørn var baby som han bare var helt vild med at ligge og kigge på. Sidenhen har jeg fundet ud af at babyer, helt i starten ikke rigtig kan se farver, men kun skelne kontrasterne mørke/lys. Jo større forskel jo lette at skelne. Hvilket forklarer hvorfor mine børn altid har været vilde med at kigge ud af vinduet og på deres små LumiLove pandaer og Ikea spøgelser. Derfor valgte jeg at lave uroen i sort/hvid + rød.

Puden der inspirerede uroen
Cleo kigger på sin uro

Da vi var på Lousiana købte vi en uro af metal med klemmer ude for enden (som det er meningen man skal hænge fotografier op i) i museums butikken.
Ud af pap klippede og klistrede vi de former og figurer vi lige kunne finde på. Undervejs talte vi om former og farver og ikke mindst om hvad vi kunne lave som var så anderledes som muligt fra de figurer vi allerede havde lavet. Så det både var i form og farve der var store kontraster. Bagpå klistrede vi et lille stykke tape i T-form, så figuren kunne hænge i klemmen.

Sort pap, hvid pap, rød pap, saks, limstift, tape, klister øjne, tyk og tynd sort tusch.
Mens vi lavede figurerne lå Cleo på bordet og fulgte med. Efterhånden som figurerne blev færdige fik hun dem over. Bjørn synes det var rigtig sjovt at holde øje med om "hun kunne lide dem" og sammen lavede vi sjove stemme og lage indhold i hendes ansigtsudtryk når hun så dem.
"Hov hvad er du for en? er du en firkant? hvordan kan man se du er en firkant?"
På den måde fik vi igen talt om formerne og deres forskelle.

 
 

Se flere billeder på min anden ikke børnerelaterede blog MariaTeorien.
I samme visuelle stil, kan du downloade 15 forskellige kort med illustrationer gratis hos ABCleg's Visuelle Sanse Kit. Sættet er gratis i øjeblikket :-) 
Kortene kan du bruge til at pynte op der hvor baby ligger ved at hænge på væggen eller lave din egen sengerand. Du kan også bruge dem som papir flash cards eller lægge dem ind i en customizable app.
 
  
Brochure fra Øjenforeningen om baby/børns syn her.