29. september 2012

Mailprogram til børn

"Jeg kommer lige om lidt, jeg skal lige sende denne her mail" - Bjørn 4,5 år
Jeg ville ikke lige ha gættet det, men Bjørn på 4,5 år er blevet helt vild med at sende emails.
Via den gratis app Maily sender han små mails til mormor, farmor og andre vi kender.

Forside
Min inbox
Bjørns inbox
Når man skal bruge Maily første gang, logger den voksne først ind via parent dashboard tilknytter en rigtig email-adresse, et kodeord, en parent code og tilføjer nogle kontakter ved at skrive deres email, navn og billede ind.

Herefter kan man fra appens forsiden vælge at komme til Barnets inbox, den voksnes inbox eller parent dashboard.

I dashboardet kan man tilføje og redigere barnets kontakter se de emails der er blevet sendt til/fra barnet og redigere indstillingerne.

I indstillinger (settings) kan man vælge om man vil skulle godkende alle mails inden ens barn for dem, blot have en kopi af de mails barnet får eller ikke vil have noget.

Hvis jeg går ind i min inbox, kan jeg se de mailys mig og Bjørn har sendt til hinanden og jeg kan lave nye mailys til ham.

Her til højre kan i se en længere mailkorrespondance mellem Bjørn og Farmor

Når Bjørn går ind i sin inbox, kan han se sine forskellige kontakter og de mailys han har fået fra dem og han skal lave nye mailys.

Når man laver mailys i appen kan man tegne, vælge baggrunde, insætte billeder og klistermærker - og med den nyest opdatering også skrive tekst.
Ny tom maily

Tastaturet


Når mailyen er færdig trykker man på den lille kuvert, vælger hvem den skal sendes til og så futter ens maily over skærmen og hen til kontakten.

Når man tilføjer en kontakt modtager personen en (normal) email, hvor der står at de inviteres til at få mails fra dig. Kontaktpersonen skal herefter gå til Mailys hjemmeside via et link og oprette sig som bruger (= vælge et kodeord).For fremtiden vil kontaktpersonen får tilsendt en email med besked, når barnet sender en maily til dem. Herefter logger personen ind på Maily's hjemmeside og svarer ved at vælge et af mulige prefabrikerede billeder (der bliver til små tegnefilm når barnet åbner dem) og evt tilføjer noget tekst.

Hvis kontaktpersonen har iPad, kan han/hun også hente Maily appen og så svare derfra.

Her er en video fra udvikleren:
 

Som sagt er Bjørn blevet rigtig glad for at tegne og sende mails til hele familien. Han glæder sig til at tjekke sin mail og husker hvad folk har tegnet og skrevet til ham. På sigt tænker jeg at det også bliver godt for ham, at have noget reelt for ham at bruge sine nylærte evner, når han begynder kan kunne læse og skrive selv.

Ikke mindst, er Maily lavet i det sødeste design, små glade kuverter og klare men rolige farver - og fik jeg sagt appen er gratis!?
Der fines en app, som minder om Maily. Den hedder FamJam og her kan familier/venner også maile tekst/tegning/billeder til hinanden i en lukket kreds. Den er også gratis i AppStore, men er meget mere rodet i udseende og slet ikke ligeså sød og fin som Maily. Hvis jeg havde flere og større børn, kan det dog godt være at jeg ville vælge denne app i stedet.