24. september 2012

Vi elsker biblioteket

 
Det gør vi virkelig! Vi elsker at gå på bibliotek, det er klart et af vores yndlings udflugssteder. Både "vores eget" bibliotek i Bragesgade på Nørrebro, men også gode biblioteker i nærheden (fx Blågårdsplads, Hovedbiblioteket, og det nye på Rentemestervej). Hvis vi er på ferie går vi også tit på biblioteket for at se hvordan det ser ud og hvad de har af sjove ting vores eget ikke har. Du kan altid finde et bibliotek nær dig ved at søge i venstre side under "Find Bibliotek" på bibliotek.dk.Bøger rigtig gode til at formidle sprog til børn, her er nogle af grundene til at vi elsker at få vores bøger fra biblioteket:
 1. Bibliotekerne er gratis
 2. Du kan låne bøger om alt. Både for børn og voksne.
 3. Du kan låne meget andet end bøger.... Film, lydbøger, legetøj og udstyr.
 4. Der er computer og internetadgang for alle og du kan få hjælp, hvis du har problemer.
 5. Du kan bruge bibliotekets mange online ressourcer.
  Både fra computeren på biblioteket, men også fra din computer derhjemme.
 6. Din lokale bibliotekar kan præsentere dig for bøger du ikke kendte selv, men er lige den bog du står og har brug for. For det meste bliver hun/han endda glad og engageret, hvis du har brug for hjælpe til at finde ud af hvad du har brug for.
 7. Hvis du reserverer bøger igennem bibliotek.dk kan du mere eller mindre få alle bøger sendt til dit lokale bibliotek, selv mystiske tidsskrifter og bøger fra små universitets biblioteker.
 8. På biblioteket er der tit opslag, brochurer og anden information og arrangementer og tiltag i lokalområdet.
 9. På mange biblioteker er der kurser, foredrag, lektiehjælp m m du kan deltage i.
 10. Børnebibliotekerne har tit legeområde for børn, hvor der er tænkt på positiv stimulering af især børnenes fantasi og sprog.
 11. Du møder folk fra dit lokalområde, som du kender og folk fra dit lokalområde, som du kan lære at kende.
 12. Bibliotekerne har rolige hjørne hvor du kan læse en bog, dagens avis eller det seneste nummer af Cover-kids.
 13. Alt dette er som sagt, gratis!
 
 

Vores lokale bibliotek har en stor børneafdeling (se diverse billeder).
Afdelingen er fuld af bøger for små børn, større børn og store børn, både fiktion og fagbøger.
Der er også en masse legetøj til de mindre børn.
Små cykler, forskellige slags stole, barnevogn, biler og Alfons Åberg's helikoptor! Tidligere havde de også en stor model af Bamse's hus som man kunne lege i, samt både Bamse, Kylling og Ællinge bamser.

Der er computere, hvor børn kan skrive og spille. Og en særlig computer-opstilling til små børn, med en masse små lette lærings-spil. Bjørn synes den er super sjov, mor synes nu nok at grafikken lader meget at ønske ;-)

På væggene hænger der masser af farverige billeder. Blandt andet fra arrangementer i lokalområdet. Der bliver tit malet noget nyt på en søjle, sat nogle nye billeder op  eller rykket rundet på alle bogkasserne. Så biblioteket føles tit nyt og spændende. Biblotikarerne har en hylde hvor de sætter nye børnebøger og bøger med et specielt fokus. På den måde opdager man tit en ny bog, man ellers aldrig havde set. Biblioteket er intimt og hyggeligt, men der er plads nok til at flere familier kan have deres barnevogne med ind uden der bliver trængsel. 
 
 

Der er også 2 store sofaer, en hyggelig lænestol og nogle Fatboy sækkestole, hvor forældre og børn kan flyde og læse bøger med hinanden. Tit sidder der også større børn og snakker eller laver opgaver ved det store mødebord i børneafdelingen.
 
 
 

Hvis vi skulle ønske os noget ud over alt dette ville det være nogle bedre toiletter med ordentlig pusleplads (og nogle endnu lavere bødetakster ;-).

Når vi låner bøger er det Bjørn selv der står for det. Han kører bordet ned til en højde der passer ham, scanner lånerkort, registrerer bøgerne og printer kvittering.

På den måde får han øvet sig i at genkende tekst, følge instruktion og samtidig giver det ham en god følelse af selvstændighed.

 
 


Bor du ved et særlig godt bibliotek eller har dit bibliotek noget i er rigtig glade for?
Så del det med andre i kommentarerne herunder