11. oktober 2012

Vi har set Habengut teater

Foto: Karoline Tiara Lieberkind
I dag lavede mig og Bjørn noget rigtig hyggeligt og sjovt!

Vi var i teateret og se forstillingen Habengut af Loops360Folketeatrets Børnescenen.

Både Bjørn og mor synes at forestillingen, der er målrettet de 3-8 årige, var både god, sjov, spændende, skør og opfindsom. Jeg synes altid, at det er rart at lave eller se noget som både den voksne og barnet er oprigtigt underholdt af.

2 skøre opfindere
Forestillingen handlede om de 2 skøre opfindere Habengut og Habengut. De er i Bjørns ord virkelig fjollede! men på den gode oprigtige måde. De 2 opfindere får sammen en masse både gode, sjove, vilde, søde og seje ideer. De leger løs og bruger deres fantasi til at finde på både nye ting og nye måder at bruge gamle kendte ting. Forestillingen kræver også at dem der ser på. bruger deres fantasi, men det er let nok at følge med fordi ideerne er simple og sjove selv når de er vilde og umulige. Undervejs møder man også robotten Putigut, rejser tilbage til fortiden og bliver del af universet. Alt sammen meget smukt og sjovt på én gang. Især på grund af de mange opfindsomme scenografiske ideer der bruger både animation, lys, lyd og hemmelige funktioner og skuespillernes medrivende dansende kropssprog.

Se en lille video trailer fra stykket nederst i indlægget. 
 
Sådan bruger vi det vi har set til sjov og samtale
Ligesom ved mange af Børnescenens andre forestillinger, er der før og efter forestilling er der gratis saftevand og materialer, der passer til forestillingen man ser, som man kan sidde og farvelægge ved små borde. Dette koncept fungerer rigtig godt. Både som aktivitet mens man venter på at forestillingen skal gå i gang, men også når man har set forestillingen og når man kommer hjem bagefter, som udgangspunkt for samtale omkring det man så.

Udover at tale ud fra papirmaterialets billeder og tekst (farvelægnings materialer, billet, program og evt plakat) stiller jeg typisk spørgsmål til Bjørn omkring: Hvad han syntes om det? Hvad han bedst kunne lide? Om der var noget han ikke brød sig om? Om der var noget han ikke forstod? når vi har været i teatret. Men typisk stiller jeg spørgsmålene indirekte ved fx at sige: "Jeg synes at det med snorene var så sjovt!..." Hvis han så ikke hoppe på lim-pinden og fortæller hvad han synes var sjovt siger jeg måske: "Synes du også det med snorene var sjovt eller kunne du bedre lide noget andet?". Når han så siger at han godt ku lide det med æggene, så forsøger jeg at få ham til at uddybe og tale rundt om dette ved fx at spørge: Hvad kunne du godt lige ved det med æggene? Hvorfor synes du det var sjovt? osv...

Så snart vi kommer hjem eller møder andre starter jeg typisk samtalen mellem Bjørn og den anden person ved at sige: "Vi var i teateret i dag og så noget rigtig sjovt med nogle opfindere". Herefter trækker jeg mig ud af samtalen og lader den anden person spørge Bjørn om oplevelsen og lader Bjørn svare selv. På den måde forsøger jeg at opfordre ham til at genfortælle handlingen og genopleve den morskab han havde, i en naturlig kommunikativ udveksling. Hvis han går istå et sted, hjælper jeg ham dog gerne i gang igen. Og hvis samtalen strander når Bjørn fx siger at manden tog et æg op af sin sko og samtalepartneren går ud fra at han må ha misforstået Bjørn, kan jeg også godt bryde ind og sige, ja det er rigtig nok han tog et æg op af sin sko.

Senere kan vi tit finde på at lege noget af det vi har set, prøve at lave det samme som vi så i forestillingen eller tegne det.

Putigut hjemme hos os
I dag tegne vi videre på Putigut og farvede Habengutterne på de materialer der lå fremme i teatret. Vi tog også et "lav din egen Putigut robot" stykke pap med hjem og som vi har klippet og limet.
Bjørn synes at den lille robot Putigut i stykket var "sååå sød", så det var rigtig fint at man ku få sin helt egen med hjem (den skulle bare lige klippes og limes). I morgen skal vi sætte piberensere på som arme til Putigut er planen, men her til aften gik Putigut rundt og kiggede på alle de ting vi har herhjemme. Han kendte ikke nogen af dem, så vi måtte forklare ham hvad det var.
 
 


 
 
 

I kan stadig nå at købe billetter til forestillingen der spiller (Tirsdag – fredag kl. 10:00 og 11:30, Lørdag kl. 10:30 og 12:00 og Søndag kl. 14:00 og 15:30) til og med søndag d.28 oktober 2012. Afsted afsted!

Et barn koster 50kr og en voksen koster kun 60kr, hvis du køber billetter igennem Teaterbilletter.dk og får kunde+ rabat (hvis du ikke ved hvad kunde+ rabat er, så læs mere her - man skal bare se 2 forestillinger om året for at få en rigtig god rabat, vi bruger det flittigt!) - det er billigere end biografen!

Her er traileren: