6. oktober 2012

Vores egne fælles improviserede lege med kridt


Da vi fornylig var i sommerhus, havde tante Camilla købt en masse kæmpe kridt, som Bjørn rigtig gerne ville lege et eller andet med.
Samtidig ville han dog også gerne lege med hans nye mini-golfsæt...

Kridt golf
Derfor fandt vi lynhurtigt på en lille leg, hvor han skulle skyde sin golfbold fra form til form, mens han fulgte tallene fra 1-10.
Alle tallene skrev jeg (ideelt skulle vi jo ha gjort det sammen ;-) på fliserne med kridtet. Hvert tal skrev jeg i en form (trekant, firkant, stjerne osv) fordi jeg tænkte at så kunne vi tale om formerne mens vi spillede og bagefter lave nogle runder med former i stedet for tal, men vi endte med at bruge formerne som hjælp, når han havde svært ved at genkende tallene på hoved osv. Klik her for at se en video af legen.


Da vi havde leget første runde og jeg tænkte vi skulle i gang med en ny runde, sagde han: "Hvilken lege skal vi så lege med kridt og denne her lille bold?"
Vi talte lidt frem og tilbage ( = jeg prøvede at overbevise ham om at vi skulle blive ved med denne leg og ikke bare skifte leg hele tiden), men det viste sig at det han mente vi legede sammen ikke var selv kridt/golfbolde-legen, men istedet en: Lad-os-se-om-vi-sammen-kan-finde-på-en-leg-hvor-vi-bruger-et-stykke-sommerlegetøj-og-kridt-samtidig-en-af-gangen-indtil-vi-har-været-al-sommerlegetøjet-vi-har-taget-frem-igennem-leg.

Sådan en meta-leg kunne jeg ikke ha fundet på at hive ham ud i. Men ikke desto mindre er det en rigtig god leg, hvor vi er sammen om at udvikle en ide indenfor nogle givne rammer og hvor vi øver os i at blive enige om et forløb og regler for den fælles leg. Så nu var det klart den nye leg og jeg er rigtig glad for at jeg tog mig tiden til at finde ud af hvad det var han ville lege og ikke bare trumlede mine ideer igennem :)

Fodspor man skal stå på
Fodspor-bold
Næste leg bestemte Bjørn skulle indeholde en neon gul gummibold og kridt. Vi tegnede en masse fodspor, med en ny kridt farve og aftalte at man skulle stå på fodsporene og så dribble med gummibolden. Desværre hoppede bolden faktisk ikke rigtig, så vi lavede det om så vi stod på et sæt fodspor hver og så kastede gummibolden til hinanden.


Tegn efter og skriv leg
Leg nr 3 var med frisbee og kridt. Her skulle man tegne rundt om frisbeen og herefter skrive et bogstav inden i cirklen. I denne leg var det mig det tog initiativet og Bjørn der supplerede.
Klik her for at se video hvor vi leger.


Skyd til mål leg
Næste leg var mest Bjørns ideer og mig der supplerede. Han fik mig til at tegne 3 cirkler. Det var først efter et par forsøg, at jeg fik dem tegnet på den måde han ville have dem tegnet - inden i hinanden - men det var ganske sjovt og gav en masse samtale, da han skulle forklare konstruktionen og revidere sin forklaring efterhånden som han kunne se hvilke dele jeg ikke forstod. I hver cirkel stod et tal og så skulle man skyde på tallene for at få points.
Klik her og se videoen hvor vi prøver at ramme første gang.


Gå væk kridt!
Sikke en leg, oprydning og leg i et, så blir det vidst ikke bedre :)
Da vi var færdig med de forskellige lege brugte vi vandpistoler til at skyde på kridtet så fliserne blev rent. Klik her og se da vi forsøger om det virker.

 
 

 Og sådan gik den sommer dag hurtigere end man kunne sige skub-opper-is :)