14. oktober 2012

Vores boghylde

Her er Bjørns boghylde. Den er på hans værelse i en højde hvor han selv kan tage de bøger han har lyst til.


Hvis man zoomer lidt ind kan man godt se nogle af titlerne. Men de bogserier så vi har læst mest og i længest tid er nok:
Vi har også mange sangbøger en del af Åh Abe's billedbøger, nogle med Alberte og flere af de små Pixi-sangbøger (serie 117). Vi har også en hylde med tykke bøger med mange historier i som fx Thomas Windings bedste historier, Verdens bedste eventyr og både Grimm's og H.C Andersens samlede værker, men dem læser vi ikke rigtig i endnu.

Nogle af vores bøger har vi fået i gave, andre har vi købt på loppemarked og andre igen har Bjørn arvet fra da jeg var lille fx Historien om det røde æble, De små synger, Sådan er jeg, Søren Splejs samt en del bøger fra en pop-up serie National Geographic lavede da jeg var barn.

Vi cykler også engang imellem en tur ind til Børnenes Boghandel på Købmagergade, for at kigge på bøger og købe en bog (eller 2), det er en fremragende udflugt - og så er det tit gratis fordi vi til jul og fødselsdag ønsker os boggavekort som vi så bruger i løbet af året.


Billederne i dette indlæg er faktisk taget i foråret og siden da har Bjørn lidt skiftet smag, han er blevet mere til længere historier og tegneserier. Derfor har Strids bøger Den skaldede mand og Den utrolige historie om den kæmpestore pære samt de Phineas&Ferb og AndersAnd blade han får overtalt bedsteforældrene til at købe til ham, været meget populære.

Sådan gå det, det skifter hvilke bøger der hitter. En gang imellem gennem går vi alle hans bøger igennem én af gangen og deler dem op i 3 bunker
  1. Dem Bjørn stadig synes er gode / vil beholde
  2. Dem som skal op på loftet så Cleo kan læse dem når hun blir større
  3. Dem som vi vil give væk til nogle andre børn.
På den måde får vi plads til nye bøger og langsomt får vi Cleos boghylde fyldt op...